PLENKOVIĆ BI SE CIJEPIO ASTRAZENECOM; Uvjerava da neće doći do nestašice: / 'Sad smo na 8,7 milijuna doza'

Image

Premijer Andrej Plenković poručio je da bi se cijepio AstraZenecinim cjepivom i da će Hrvatska do kraja travnja imati milijun doza

13.3.2021.
13:57
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković subotu je odlučio iskoristiti za razgledavanje izložbe "Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj" u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Novinari su ga tom prilikom upitali bi li se cijepio AstraZenecinim cjepivom. Kratko je poručio da - bi.

Upravo je cjepivo i bilo razlog njegova posljednjeg odlaska u Bruxelles. “Jedan od ključnih razloga mog odlaska u Bruxelles je bilo cjepivo. Hrvatska je nezadovoljna dinamikom isporuke, kao i mnoge druge zemlje”, rekao je Plenković, dodavši da je 2,7 milijuna doza cjepiva AstraZenece Hrvatska naručila čim se ono pojavilo, misleći da će njega biti najviše i da će najprije biti dostupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ ZA FRANCUSKU TELEVIZIJU: /

'Hrvatska je naručila dovoljno cjepiva. Inzistiram da nam se isporuči ono što smo naručili'

Image
PLENKOVIĆ ZA FRANCUSKU TELEVIZIJU: /

'Hrvatska je naručila dovoljno cjepiva. Inzistiram da nam se isporuči ono što smo naručili'

Do nestašice neće doći

Ipak, poručio je da do nestašice cjepiva neće doći. “Mi kontinuirano povećavamo broj narudžbi, čak smo naručili i ovih cjepiva koja nisu odobrena. Sad smo na 8,7 milijuna doza cjepiva za hrvatske građane. Sad smo vidjeli da su oni koji su naručivali cjepiva od onih čiji je proizvodni lanac bolje organiziran cjepiva dobivaju više, a oni koji nisu, oni dobivaju manje”, rekao je Plenković za N1.

Smatra da Hrvatska nije zakinuta u dostavi cjepiva, već da dobiva onoliko koliko proizvođači mogu dostaviti. “Mi otprilike znamo do kraja travnja da ćemo ukupno imati milijun doza, a već nakon toga tih podataka nemamo”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije u sukobu s Milanovićem

Govorivši o izboru predsjednika Vrhovnog suda istaknuo je da nije u sukobu sa Zoranom Milanovićem. “Nema nikakvog prijepora, nema nikakve svađe, nema nikakvog sukoba. Postoji zakonska procedura, koju se treba poštovati. Jednom kad se ona bude poštovala, tada ćemo uzeti u obzir ime. Imena koja se trenutno spominju su nekandidati. To je bit”, poručio je premijer.

Komentirao je i kandidaturu Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba. “On je htio biti gradonačelnik Osijeka, sad želi biti gradonačelnik Zagreba”, ustvrdio je, nazvavši Domovinski pokret blijedom kopijom HDZ-a. “Ja ne volim kopije, a naročito ne blijede kopije”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo