IZVLAČENJE 'LEVEL PRO' / Plenki je pred novinare poslao svoje najiskusnije ministre. No, žalosno je koliko ih je ova ogromna afera iznenadila...

Image
Foto: PIXSELL

Radi se o aferi koja će itekako uzdrmati Banske dvore i njegove 'stanovnike' i zato je vrlo zanimljivo pratiti prve reakcije ministara nakon što je eterom prostrujala vijest o akciji USKOK-a

11.7.2023.
12:23
PIXSELL
VOYO logo


USKOK-ovi istražitelji ušli su u utorak u sjedište Hrvatske elektroprivrede (HEP) kako bi, prema neslužbenim podacima, prikupili dokumente vezane uz posljednju plinsku aferu kupnje plina po višim te prodaje po nižim cijenama.

Radi se o aferi koja će itekako uzdrmati Banske dvore i njihove 'stanovnike' i zato je vrlo zanimljivo pratiti prve reakcije ministara nakon što je eterom prostrujala vijest o akciji USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOGA SMIJENITI, PITANJE JE SAD... /

Zbog afere s plinom, netko će sigurno 'odletjeti': Analitičar otkriva tko je u ovom trenutku bitniji premijeru

Image
KOGA SMIJENITI, PITANJE JE SAD... /

Zbog afere s plinom, netko će sigurno 'odletjeti': Analitičar otkriva tko je u ovom trenutku bitniji premijeru

Pred mikrofonima domaćih medija zasad su se pojavili samo prekaljeni članovi Vlade, kadar od najvećeg povjerenja premijera Andreja Plenkovića.

"Traju izvidi, poznato vam je da ne mogu o tome ništa reći, a iskreno i ne znam", prao je ruke u utorak prijepodne potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto konkretniji je bio drugi potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ali, uvjerava da o ovoj aferi ne zna puno više od Božinovića. Ili ostalih faca s pozicije moći koji ovih dana ponavljaju kako o aferi u HEP-u ništa nisu znali.

"Čekamo očitovanje regulatornih tijela, to su HERA i HROTE, očitovanje HEP-a i Ministarstva gospodarstva. To je rekao i predsjednik Vlade i kroz dan-dva ćete znati sve. Vidjet ćemo tko je znao, tko nije znao, sve detalje, ne bih u ovom trenutku spekulirao što neki mediji pišu, nikakve mailove… Ja znam da je mene o tome obavijestio 30. lipnja ministar Davor Filipović, istog dana i premijera i čim je premijer obaviješten, sastali smo se i promijenili Uredbu", rekao je Butković, a prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne tumačim mailove'

"Mailove ja ne mogu tumačiti. Govorim o ovome što zapravo jest, da smo mi saznali 30. lipnja i nakon što smo saznali sazvan je uži kabinet i odlučeno da se promijeni uredba", dodao je.
Butković je rekao da od predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića nije čuo da je od veljače četiri puta upozorio Vladu. "Meni to gospodin Barbarić nije rekao. Ja to nisam čuo", rekao je.

Kaže da je Plenković, čim su ga on i Filipović obavijestili, odmah sazvao sastanak. "Činio mi se iznenađen i tražio da se Uredba odmah mijenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković tvrdi da je i sam bio iznenađen.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo