Vremenska prognoza /

Planirate tekmu gledati na otvorenom? Nekima će uz navijačke rekvizite trebati i kišobrani

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sljedeći tjedan novo osvježenje

7.7.2018.
19:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Večeras od 8 do 22 sata u većini kopnene Hrvatske bit će ugodno, oko 22 stupnja. Na moru toplo, oko 26 stupnjeva Celzijevih. 

Navijače bi u Gorskoj Hrvatskoj, u Podunavlju i Srijemu te na dubrovačkom području još za vrijeme prvog poluvrijemena mogao osježiti pljusak ili potjerati u šator. Do kraja utakmice i tamo će se razvedriti stoga se slavlje, nadamo se, nakon pobjede Hrvatske, može nastaviti na otvorenom, bez kišobrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osvježenje od vruće atmosfere zaslužna će biti još uvijek jaka bura, koja bi na srednjem Jadranu mogla stvarati prilične probleme i opasno zaljuljati video zidove.

Vrijeme sutra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrijeme će sutra u Hrvatskoj utjecati anticiklona, polje povišenog tlaka zraka, dok će oslabljeni ciklonalni sustav odmaknuti malo dalje na istok. U takvim će okolnostima sutra prijepodne na kopnu biti djelomice do pretežno sunčano uz temperaturu oko 17  i umjereni sjeverni vjetar. 

Na moru će biti vedro i toplo. Od 19 do 23 na jugu. Još će na srednjem Jadranu puhati mjestimice jaka bura, na otvorenom tramontana, pa će se činiti ugodnije.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u nastavku dana djelomice sunčano, suho, tek je poneki lokalni pljusak moguć na krajnjem sjeveru zemlje - u Međimurju i Hrvatskom Zagorju. Vjetar će se smiriti, a temperatura porasti do maksimalnih 28 stupnjeva u hladu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne djelomice sunčano i toplije nego danas. Maksimalna će temperatura biti oko 26 stupnjeva, ali će se uz umjeren sjeverozapadni vjetar činiti malo svježije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji poslijepodne vedro, na jugu zemlje malo oblačnije, a tek je na dubrovačkom području moguć još kratotrajan pljusak. Bura će malo Oslabjeti, na otvorenom okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura će mora biti tek za 5-6 stupnjeva niža od zraka.

Na sjevernom će Jadranu i Lici popodne biti pretežno sunčano, a u gorju malo oblačnije. Ali se kiša ne očekuje. Maksimalna će temperatura biti od 28 do 31 na otocima, u gorju oko 24 stupnja. Bura će biti još samo slaba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme sljedeći tjedan 

Početkom idućeg tjedna na kopnu će biti pretežno sunčano, postupno sve toplije. U utorak i vruće. Gotovo svaki dan postoji mala vjerojatnost za loklane poslijepodnevne pljuskove, a u srijedu nešto veća, a izgledno je ponovno blago osvježenje.

Na moru idući tjedan bez promjene. Sunčano, vruće, jedino će slab vjetar donosIti ugodu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo