PETROV IZGUBIO ŽIVCE U SABORU: / 'Kad bi Hrvatska mogla pričati, vrisnula bi, ovo je prostitucija'; GRMOJA: 'Znate li tko dolazi na čelo MUP-a?'

Image

Nakon što su na današnjem početku zasjedanja zatražili stanku zbog aktualne političke situacije saborski zastupnici raspravu su nastavili upravo na tu temu. Posebno su bili žestoki mostovci.

9.6.2017.
10:37
VOYO logo

"Slušam mantru, laži i izgovore da bi se skrio kriminal, izgovore da se nastavi politika kakvu su apostoli Hrvatske provodili 20 godina. Javnost je svjedočila dnu dna. Istjerali smo ih na čistac, na vidjelo. Svaki izgovor je smiješan, svaki izgovor vrijeđa zdrav razum. Nećete se ni jedni ni drugi oprati ni da se stotinama godina po vama prelijevaju vodopadi bistre Jane. Tu su oni koji su današnje nove partnere proglašavali Titanik Vladom i oni koji su ove prve proglasili nesposobnima. Sve je to sada normalno, sve je u cilju nekog boljitka Hrvatske”, poručio je šef Mosta Božo Petrov i nastavio:

"Kad bi Hrvatska mogla pričati, vrisnula bi da joj više ne pomažete. Nakon svega što ste morali progutati da biste sjedili u tim foteljama, nešto je moralo otpasti, obraz. Ako biramo prostitutke na izborima onda će politika biti prostitucija. Nismo svi isti, postoje pošteni i postoje prostitutke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BULJ NAPAO JANDROKOVIĆA: /

'Ti si dobio manje glasova nego ja u jednom selu. Ti si obični sluga, Sanaderov i Karamarkov, goljo!'

Image
BULJ NAPAO JANDROKOVIĆA: /

'Ti si dobio manje glasova nego ja u jednom selu. Ti si obični sluga, Sanaderov i Karamarkov, goljo!'

Nakon njegova izlaganja javio se njegov kolega Nikola Grmoja ističući kako su još dok su bili na vlasti tražili da se HNS-ovci maknu s određenih funkcija i da je tada već bilo vidljivo što premijer Plenković planira.

Na čelo MUP-a dolazi bivši predstojnik Ureda Stjepana Mesića, HDZ-ovci su našeg Vlahu Orepića zvali oficirom JNA, a sada na čelo MUP-a dolazi čovjek iz "dubokih struktura" bivše države, ustvrdio je Nikola Grmoja (Most), dodajući da su to "strukture" koje je Most počeo razotkrivati inzistiranjem na zakonu o arhivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znaš da radiš nešto dobro kad netko u nekoliko dana mora više puta lagati da se opere. Jedina svrha ovakve koalicije je zaštita interesa. Inzistirali smo da se miču kadrovi HNS-a iz HEP-a, to nam nisu dali. Evo, dragi birači, sada znate zašto. Ovdje se radi o pritisku DORH-a i na Sauchu i na Vrdoljaka. Na čelo MUP-a dolazi bivši predstojnik Ureda Stjepana Mesića, HDZ-ovci su našeg Vlahu Orepića zvali oficirom JNA, a sada čovjek iz dubokih struktura bivše države. Tko je riješio Mesića, nije HDZ riješio Mesića. Doći će na ovaj Sabor i prijedlog brisanja zakona o arhivima i oni se toga boje. Znate koja je najvažnija lustracija? Gospodarska lustracija. Komunistički direktori postali su veliki gospodarstvenici", kazao je Grmoja.

'Hranidbeni lanac u kojem se jede na tuđi račun'

Bivši ministar unutarnjih poslova, a sadašnji saborski zastupnik Vlaho Orepić kazao je kako je svima jasno da je HDZ postao "hranidbeni lanac u kojem se dobro jede, ali na tuđi račun"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad se izda politički interes vlastitog biračkog tijela, narod postaje nebitan. U ovom je trenutku hrvatski narod izgubio državu kao sredstvo vlastite politike. Stanovnici Hrvatske doslovno nemaju zaštitu ni od politike niti od gospodarstva, već bivaju osiromašeni i obespravljeni. Narod treba obnoviti vlast nad vlastitom državom, pozivam ga da obnovi vlast nad vlastitom državom! To podrazumijeva razgradnju ovog političkog kartela koji je na vlasti. To i vi svi znate, ali ne smijete ni pisnuti, ni pisnuti”, kazao je Orepić.

Miroslav Šimić rekao je kako je jedan od razloga zahtjeva Vrdoljaka za mirovanjem mandata to što je osramotio svoju stranku, sebe i hrvatsku politiku. “Kako će se pojaviti ovdje i obraniti tisuću puta izgovorenu laž, s ove govornice i putem društvenih mreža.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, premijer Plenković jučer je stao pred javnost i obznanio da je postignut dogovor s HNS-om te predstavio nove ministre, dok je danas obznanio i da je potpisana platforma za suradnju dviju stranaka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo