NE PRISTAJE NA UCJENE /

Petrov prvi put otvoreno progovorio o osjetljivoj temi: 'Prijevremeni izbori su mogući!'

Image

'Nas ne mogu ucjenjivati i bolje bi im bilo da shvate da bismo, ako se promjene ne počnu usvajati u Saboru, mogli završiti na novim izborima'

16.5.2016.
11:45
VOYO logo

Posljednjih dana je čelnik Mosta Božo Petrov često tražen sugovornik. Odnosi u vladajućoj koaliciji, preslagivanje moći, nemogućnost da se Vladini prijedlozi konkretiziraju u Saboru te razlaz sa savjetnikom Ivicom Relkovićem samo su neke od tema koje su posljednjih dana dominirale hrvatskom političkom scenom.

Petrov kaže kako Relković nije rekao ništa novo kada tvrdi da je Most vrlo blizu izlaska iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam i sam u intervjuu RTL-u prije mjesec dana najavio da ću nakon tri mjeseca podvući crtu i vidjeti što se uspjelo napraviti i je li to - to", rekao je Petrov za Večernji list.

"Nisam mislio da će biti lagano, ali nisam mislio ni da će i nakon potpisivanja sporazuma uslijediti otezanje, otpori i slično. Otpori su ogromni i sa SDP-ove i s HDZ-ove strane, bez obzira na to što su jedni oporba, a drugi na vlasti. Mijenjamo im sustav", poručuje čelnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjeruje u preslagivanje u Saboru jer, tvrdi, ne postoji snaga koja bi takvo što bila kadra učiniti.

"Oni moraju postati svjesni da Mostova ekipa nije uobičajena politička ekipa. Uobičajena politička ekipa, kada jednom zasjedne u fotelje, jako ih se teško rješava, a mi nismo takvi. Nas ne mogu ucjenjivati i bolje bi im bilo da shvate da bismo, ako se promjene ne počnu usvajati u Saboru, mogli završiti na novim izborima", smatra Petrov.

'Prijevremeni izbori su mogući, ali ne prije jeseni'

Dao je i dosta zanimljiv odgovor na pitanje je li moguće da se prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku izglasa nepovjerenje u Saboru, a da Vlada ostane na okupu.

"Prioriteti bi trebali biti država pa stranka. Vidjet ćemo jesu li u HDZ-u toga svjesni. To je za njih test. Za mene stranka nikada ne može biti iznad države", zaključuje Petrov u razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je tijekom posjeta Omišu Petrov izjavio da je pad Vlade itekako realna opcija.

"Prijevremeni izbori su mogući, ali mislim da se to neće dogoditi prije jeseni. Iza ljeta se izglasavaju svi bitni zakoni i, ako će Vlada pasti, to će se dogoditi tada", izjavio je Petrov, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo