nobilo ne sumnja u usvajanje tužbe / Perković i Mustač tužili državu jer im je prošla Vlada odbila financiranje obrane!

Image
Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Nobilo je tužbu podnio prije mjesec i pol dana, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat učinila je to još i ranije

1.3.2016.
9:16
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnici Josipa Perkovića i Zdravka Mustača tužili su hrvatsku državu zato što je prošla Vlada odbila financiranje njihove obrane pred sudom u Münchenu, u procesu u kojem su njih dvojica optuženi za ubojstvo Stjepana Đurekovića, piše Novi list.

Nobilo je tužbu podnio prije mjesec i pol dana, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat učinila je to još i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sumnjam da će sud usvojiti našu tužbu, jer hrvatska država je po istom zakonu plaćala obranu, primjerice, Merčepu. Tužba apsolutno ima zakonsku podlogu", uvjeren je Anto Nobilo.

Nobilo je najprije obeštećenje tražio od Ministarstva unutarnjih poslova, kojem je tada na čelu bio Ranko Ostojić, a ovaj mu je to odbio s argumentom da taj resor nije pravni sljednik nekadašnje Službe državne sigurnosti, čiji je Perković bio djelatnik u vrijeme atentata na Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sasvim je jasno da je MUP pravni sljednik SDS-a, koji u Jugoslaviji nije bio u sastavu Sekretarijata za unutarnje poslove, ali SOA spada pod MUP. A budući da se u zakonu kojim je reguliran rad sigurnosnih agencija navodi da SOA svojim djelatnicima koji počine kazneno djelo tijekom obavljanja dužnosti plaća obranu", logično je da to vrijedi i za Josipa Perkovića, istaknuo je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo