Gost: ministar turizma Kliman / Perjanica hrvatskog turizma Istra: RTL u najluksuznijim vilama istražuje zašto

Među 5 top destinacija kojima hitaju turisti u Hravstkoj su čak 4 istarska grada. Što to Istra ima i čemu se gosti iz godine u godine vjerno vraćaju?

24.7.2016.
18:59
VOYO logo

RTL-ov novinar Boris Mišević na zadatku - od luksuza unutrašnjosti do Umaga u kojem se večeras križaju putevi političara i teniskog svijeta. 

Već prvi kilometri vožnje kroz unutrašnjost Istre dokazuju tvrdnju mnogih - da je čarobna. Stari gradići, poput Buja, dominirajući krajolikom na uzvisinama očaravaju turiste. Ipak pravi hit u Istri su ovakve rustikalne vile. Ova je obnovljena prije 15 godina.Vlasnici kažu da su uvijek puni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksuzne vile diljem Istre bukirane su i dvije godine unaprijed. Mnogi Istrijani svoje kuće adapitraju za ovakvu ponudu jer godišnje na tome mogu zaraditi od 30 do 50 tisuća eura. Ulaganja u ovakav biznis nisu mala ali viša cijena ubrzava povrat uloženog. 

Turistička zajednica grada Umaga poručuje da je u tijeku jedna od boljih turističkih sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Istra doista posebna više nije nikakva novost, a koliko će biti posebni njeni ovogodišnji turistički rezultati znat ćemo početkom devetog mjeseca kad se pod sezonu podvuče crta.

Kliman za RTL Danas: 'Ova sezona će biti rekordna od osnutka moderne Hrvatske'

Tehnički ministar turizma Anton Kliman bio je gost u RTL-u Danas te je izjavio kako je ova sezona do sada zaista rekordna. "Svi pokazatelji su tu, 7 posto bolje od prošle godine. Moguća su iznenađenja u smislu još boljih rezultata u posezoni. Očekujemo da ćemo premašiti 8 milijardi eura ukupno prihoda. Bit će sigurno rekordna sezona od osnutka moderne Hrvatske", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo