prozvala konkurenciju / Peović o protukandidatima: 'Grabar-Kitarović, Škoro i Milanović su tajkuni ili oni koji ih štite'

Image
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

S Grabar-Kitarović se nije htjela rukovati jer je 'stvar kućnog odgoja ne rukovati se sa zaštitnicima kriminalaca i ratnih zločinaca'

20.12.2019.
12:35
Zoe Sarlija/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i SRP-a Katarina Peović optužila je u petak svoje protukandidate Kolindu Grabar-Kitarović, Miroslava Škoru i Zorana Milanovića da su tajkuni ili oni koji ih štite, a sebe je nazvala jedinom od svih kandidata koja zagovara korjenitu društvenu promjenu.

 "Može se reći da se radi o ljudima koji su i sami tajkuni, predstavnici tajkuna ili oni koji ih štite", poručila je Peović na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Grabar-Kitarović je prozvala da je dolaskom na dužnost predsjednice prvo pomilovala osuđene za gospodarski kriminal u Croatia busu i Karlovačkoj banci, dok je Škori zamjerila da je sve što je stekao "stekao preko stranačke iskaznice". 

 Milanovića pak proziva da se za vrijeme premijerskog mandata dodvoravao desnici i "obranio nasljeđe tuđmanizma na način da  je Tuđmanu dodijelio aerodrom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Peović je ocijenila kako je dobro što je Škoro nakon sučeljavanja na javnoj televiziji donekle povukao svoju izjavu o pomilovanju ratnog zločinca Tomislava Merčepa, ističući kako je to poruka ljevici da treba hrabro istupati i i reći da je "nacionalističko huškanje loša politička poruka".

 Za sebe je rekla kako je jedina od svih kandidata koja zagovara korjenitu društvenu promjenu - demokratski socijalizam 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 S Kolindom Grabar-Kitarović se na sučeljavanju nije htjela rukovati jer je "stvar kućnog odgoja ne rukovati se sa zaštitnicima kriminalaca i ratnih zločinaca". 

 "Grabar-Kitarović odbila je povući odlikovanja šestorici osuđenih u Haagu, među kojima su Slobodan Praljak i Dario Kordić, pomilovala je osuđene za kriminal u Croatia busu i Karlovačkoj banci", istaknula je Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo