PENAVA PODIVLJAO, BACIO STATUT SRPSKIH ZASTUPNIKA NA ĆIRILICI: / 'Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad!'

Image
Foto: Pixsell

"Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije jučer, danas, sutra svim sredstvima"

18.10.2019.
11:10
Pixsell
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je zaključak sjednice Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu bilo i donošenje prijedloga Zaključka o dostignutom stupnju razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara. Konstatirao je kako nisu učinjeni potrebni preduvjeti kako bi se uvela posebna prava u okviru ravnopravne uporabe jezika i pisma srpskoj manjini u Vukovaru, prenosi N1.

Izgubio živce

Tijekom sjednice vukovarski gradonačelnik je izgubio živce i uz šokantan govor uzeo prijedlog statuta Vukovara tiskanog na ćirilici koji su donijeli srpski zastupnici te ga bacio na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspjeli 1991., uvesti ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije jučer, danas, sutra svim sredstvima", rekao je vičući.

Dobio je pljesak dijela ljudi na sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo