čelno mjesto / Pavičić Vukičević naslijedila Bandića na čelu stranke: Još se ne zna hoće li biti kandidatkinja za gradonačelnicu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pavičić Vukičević izabrana je za novu predsjednicu Bandićeve stranke

11.3.2021.
19:27
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jelena Pavičić Vukičević nova je predsjednica Bandićeve stranke rada i solidarnosti. A hoće li ona ili netko drugi biti kandidat znat će se idući tjedan kad se izjasni članstvo.

Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti hrvatska je politička stranka koju je 2015. godine osnovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  zajedno sa suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stranci BM 365 - Stranci rada i solidarnosti, održane su sjednice Predsjedništva i Koordinacije predsjednika organizacija u gradskim četvrtima Zagreba. Nakon tih sjednica novinarima je večeras izjavu dala Jelena Pavičić Vukičević, koja je nakon iznenadne smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kao njegova zamjenica, preuzela i funkciju  obnašateljice  dužnosti gradonačelnika Zagreba.   

"Donijeli smo odluku da ću ja kao jedna od potpredsjednica ove stranke, preuzeti dalje obnašati dužnost predsjednice stranke. To mi je dalo mogućnost da predložim i svoje viđenje narednih aktivnosti", izjavila je Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako je Stranka rada i solidarnosti "zagrebačka stranka", a glavnina njihovog članstva su zagrebački članovi.  Napomenula je kako je i njoj i stranci važno da svi njihovi članovi dobiju na neki način priliku izjasniti se kako vide daljnji rad u stranci, te ono što je u ovim trenucima, pred lokalne izbore i najvažnije - koga žele vidjeti za kandidate stranke za gradonačelnika Zagreba.  

Rekla je da su se u proteklim danima, putem medija, isticala mnoga imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova stranka počivala je na leđima Milana Bandića, ali Milan Bandić nije bio jedini član ove stranke. Imamo jednu kolegijalnu, prijateljsku, ljudsku potrebu sada pokazati da smo zajedno i da nam je važan svaki član, i da u tom demokratskom procesu svaki član mora imati priliku reći koga vidi kao kandidata. Meni je to osobno, sada kao obnašateljici dužnosti predsjednice stranke, izrazito važno", istaknula je Pavičić Vukičević.  

Image
SMRT GRADONAČELNIKA /

Obitelj Milana Bandića oglasila se priopćenjem: 'Molimo sveopću javnost da ga poštedi medijskog linča'

Image
SMRT GRADONAČELNIKA /

Obitelj Milana Bandića oglasila se priopćenjem: 'Molimo sveopću javnost da ga poštedi medijskog linča'

Također, s obzirom da se na lokalnim izborima biraju i članovi u mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti, rekla je kako su se dogovorili da su svi predsjednici  organizacija, znači njih 218 u ograncima njihove stranke i njih 17 u vijećima gradskih četvrti, nositelji liste. Rekla je da oni imaju potpunu autonomiju predložiti svoje liste na svim razinama organiziranja te da se Predsjedništvo stranke obvezalo da će tu autonomiju u potpunosti ispoštivati. Jer, dodala je,  ljudi na terenu uvijek najbolje znaju tko su najbolji kandidati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić Vukičević kaže i da "mora razočarati sve one koji čekaju da se ova stranka ugasi, ili one koji čekaju da ova stranka promijeni ime".  

"Nekima je smetalo zašto stranka nosi ime po živome čovjeku, sada nekima smeta zašto stranka nosi ime po preminulom predsjedniku, odnosno po preminulom čovjeku. To ime i prezime je i dio našeg identiteta. Mi smo se okupili u najtežim vremenima, dali smo mu podršku, povjerenje, i on nama. I nas uz Milana Bandića veže jedna topla ljudska emocija, prijateljska emocija, ali s druge strane mi jako dobro znamo da svatko od nas ima svoje ideje i može donijeti jednu novu kvalitetu u tom zajedničkom poslu", rekla je Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su Predsjedništvo stranke i predsjednici organizacija prihvatili tu ideju da se vrate u svoje organizacije i razgovaraju sa članovima.

"I kroz tjedan dana, nadam se već idući četvrtak, sa zaključcima sa svojih sjednica upoznaju Predsjedništvo stranke kako bismo svi zajedno mogli za stranku donijeti najbolju odluku", najavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić Vukičević kaže kako zna da će taj kandidat biti sigurno i najbolji kandidat koji će se na ovim lokalnim izborima naći pred sugrađanima'.

Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo