kontroverzni franjevački svećenik / 'Patničkih prognaničkih lica nema u realnosti, to su lica kraljeva koji su došli u podaničke zemlje'

'Koje je to najveće zlo koje je zadesilo ljudski rod u cjelokupnoj njegovoj povijesti?', pita se fra Danijel Maljur kad govori o islamu

29.9.2015.
11:15
VOYO logo

Župni vikar Župe svetog Nikole u Hrvatskoj Kostajnici, franjevac Danijel Maljur je objavio nekoliko videa na Youtubeu na kojima o aktualnim temama, pa tako i o izbjegličkoj krizi te islamu, iznosi stavove oko kojih se lome koplja i izvan vjerskog spektra promišljanja.

Uz teološka promišljanja o pitanju vegetarijanstva i Jehovinih svjedoka u jednom govori o islamu. "Koje je to najveće zlo koje je zadesilo ljudski rod u cjelokupnoj njegovoj povijesti?", pita se fra Danijel Maljur kad govori o islamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Islam, koji trenutačno u naše živote ulazi na mala vrata, bez ikakve sumnje nadmašuje sve navedene tragedije čovječanstva", govori fra Maljur objašnjavajući kako Kuran nije autentičan, nije Božja objava ni Božja riječ. "Đavao je ovdje došao na svoje", dodaje. Prema njemu je islam najveće zlo koje je snašlo čovječanstvo, pa i u usporedbi s nacizmom, holokaustom, Hitlerom, atomske bombe u Japanu ili pobačajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maljur svoje misli dijeli i na Facebooku, a 18. rujna je na svom Facebook profilu objavio kako je bio u Tovarniku među izbjeglicama te dodao kako među njima gotovo da i nema staraca, žena i djece, no da su tamo brojno nadmoćni mladići u punoj snazi od oko 35 godina.

Image
Foto: Screenshot (Facebook)

"Ako očekujete da ćete vidjeti patnička prognanička lica, morat ćete proguglati novinarske montirane snimke jer toga u realnosti nema. To su lica kraljeva koji su došli u podaničke zemlje i sada moraju trpjeti neku njima nejasnu gnjavažu. Možda među njima ima i pravih izbjeglica koji traže samo sigurnost u prvoj slobodnoj zemlji, ali takve nisam vidio", dodaje u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo