vrijedan resurs / Pas kojeg HGSS-ovci koriste za pronalske nestalih osoba otrovan namjerno postavljenim mamcima

Image
Foto: HGSS

'Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj'

28.4.2018.
11:38
HGSS
VOYO logo

Potražna kuja HGSS-a Šibenik otrovana je tijekom redovitog treninga u zaleđu Vodica, objavili su HGSS-ovci na svojim službenim stranicama. Beta se otrovala se 24. travnja namjerno postavljenim mamcem od strane od nepoznate osobe ili više njih. "Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. 

Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama. Školovanje potražnog pasa traje njegov cijeli život kako bi ostao u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za životinju izuzetno naporan posao, a za obavljanje takvog posla mora biti u izuzetnoj dobroj tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju. Stoga, iako se Beta oporavlja, neizvjesno je ostaje li HGSS Stanica Šibenik, a s tim i cijela Šibensko-kninska županija, bez tako vrijednog resursa u spašavanju ljudskih života", napisali su HGSS-ovci na službenim stranicama.

Apelirali su i na postavljače mamaca da se s respektom odnose prema prirodi, a protiv nepoznatog počinitelja podnijeli su kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo