PANENIĆ NAJAVIO NOVA PRAVILA ZA INSPEKCIJE: / 'Manji prekršaji neće se više kažnjavati kao do sada'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

"Nećemo više dozvoliti da inspektor, kada dođe, za neke manje prekršaje koji su nebitni, kažnjava poduzetnike.

25.4.2016.
9:15
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Šefovi državnih tvrtki neće se mijenjati samo zato što ih se želi smijeniti nego će oni biti smijenjeni ako se utvrdi da nisu postigli dobre rezultate. Odnosno prije smjene utvrdit će se je li tvrtka poslovala uspješno i kakva je bila u odnosu na tvrtke iz svog okruženja. Kazao je to ministar Tomislav Panenić gostujući u Dnevniku Nove TV, gdje je također kazao kako će se novi direktori u slučaju smjena birati javnim natječajima.

"Ne želimo da politika ima utjecaj u imenovanju. Mi ta poduzeća moramo voditi tržišno, moraju biti ljudi koji su stručni u tom dijelu i koji se nezavisno mogu nositi s tim tvrtkama, nezavisno od politike", kazao je Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar se osvrnuo i na situaciju oko INA-e te kazao kako on nema sumnji u arbitražu i njen ishod. Arbitraža je, kazao je, na našoj strani, a oni koji o svojim sumnjama javno govore čine štetu Hrvatskoj.

Image
'JA VAŠE UREDNIKE NE PITAM TKO SU IM PRIJATELJI': /

Karamarko izgubio živce na novinarsko pitanje o Jozi Petroviću

Image
'JA VAŠE UREDNIKE NE PITAM TKO SU IM PRIJATELJI': /

Karamarko izgubio živce na novinarsko pitanje o Jozi Petroviću

'Nadam se da će se naš primjer za inspekcije prenijeti i na druge'

Panenić je najavio i novine vezane uz rad inspekcije na čije kažnjavanje poduzetnici imaju sve više prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo više dozvoliti da inspektor, kada dođe, za neke manje prekršaje koji su nebitni, kažnjava poduzetnike. Naravno da ostajemo kod onoga što je opasno za zdravlje, za okoliš, što ugrožava i samog potrošača i tu neće biti odmaka. S ovim promjenama mi otvaramo mogućnost da inspektor dođe, tijekom inspekcijskog nadzora, ako su te manje nepravilnosti, da se isprave. Ukoliko ne može tijekom samog inspekcijskog nadzora, da se u određenom, primjerenom roku, otklone negativnosti. Uvijek se postavlja pitanje da li to postaje budući problem. Ne, naprotiv, mi ćemo ono što je do sada bilo diskreciono pravo inspektora ograničiti na način da će on jasno postupati po zakonu i neće, upravo toga elementa korupcije moći biti gdje će se ovisiti o dobroj ili lošoj volji onoga koji provodi inspekcijski nadzor", kazao je ministar dodajući kako se nada da će se takva praksa prenijeti i na inspekcije koje se nalaze u drugim resorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo