'OVO NIJE ISTINA, MAJKE MI' / Kataklizma u Rijeci: Pojavile se nove snimke vodene apokalipse, pogledajte izvlačenje djece iz potopljene igraonice

U Rijeci se u srijedu navečer dogodio potop biblijskih razmjera nakon obilne kiše

29.9.2022.
8:10
VOYO logo

Rijeku je u srijedu pogodilo snažno oborinsko nevrijeme, pa su poplavljene prometnice u središtu grada, prometovanje je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu. Službena automatska meteorološka postaja na Kozali kataklizmičnu je srijedu u Rijeci zaključila s čak 222 litre oborine po četvornom metru, objavio je RiMeteo.

Image
KIŠA POTOPILA RIJEKU /

Poginuo čovjek zaglavljen pod automobilom, bujice izazvale kolaps;, Gradonačelnik Filipović: 'Pliva centar grada, nemoguće je proći'

Image
KIŠA POTOPILA RIJEKU /

Poginuo čovjek zaglavljen pod automobilom, bujice izazvale kolaps;, Gradonačelnik Filipović: 'Pliva centar grada, nemoguće je proći'

Kiša je nastavila padati i u prvim satima četvrtka pa je od ponoći do 2 sata u Rijeci ujutro palo dodatnih 46 litara kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki gradonačelnik Marko Filipović je na svom profilu na društvenim mrežama poručio građanima da ostanu kod kuće, ako ne moraju izlaziti iz doma. "U stalnom sam kontaktu sa svim dežurnim službama, ljudi su na terenu, radi se na otklanjanju štete, sanira se sve što se trenutno može i koliko se može. Još jednom vas pozivam na oprez, pogotovo ako prolazite kroz centar! Rijeka nam večeras teče svom snagom", objavio je Filipović. U Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji je pao dio krova te su poplavljene potkrovne učionice. Poplavljeno je i sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno prostor šalter sale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko je sve bilo dramatično svjedoče i brojne snimke. Novi list objavio je dramatičnu snimku iz centra Rijeke gdje su iz poplavljene igraonice vatrogasci i okupljeni građani evakuirali djecu koja su se za vrijeme potopa našla u prostoru koji se počeo puniti vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi DHMZ-a, u četvrtak nas čeka umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim u Hrvatskoj u četvrtak. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše. Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar će puhati slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četvrtak kišovit, osobito u zaleđu Rijeke (istočnom) i Gorskom kotaru gdje su izgledne obilne količine kiše dok na otocima sredinom dana tek povremena, a ponegdje će i izostati. Lokalno će na spomenutim najkišovitijim lokacijama do kraja dana pasti i do 100 mm dok najmanje na jugu Kvarnera 1 – 15 mm. Puhat će umjereno, lokalno i jako jugo, u gorju jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 15 – 20°C, a u Gorskom kotaru 9 – 14°C. Tijekom dana na Kvarneru 17 – 22°C, a u Gorskom kotaru 12 – 17°C. Petak i veći dio subote također kišovit, a zatim u nedjelju malo stabilnije", najavljuje pak u svojoj prognozi RiMeteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo