KIŠA POTOPILA RIJEKU / Poginuo čovjek zaglavljen pod automobilom, bujice izazvale kolaps;, Gradonačelnik Filipović: 'Pliva centar grada, nemoguće je proći'

Image

'Sve dežurne službe su na terenu, sutra ćemo znati kolika je šteta', kazao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović

28.9.2022.
23:50
VOYO logo

U Rijeci se u srijedu navečer dogodio potop biblijskih razmjera nakon obilne kiše. Ulice i automobili su potopljeni, u središtu grada potpuni je kolaps, jer šahtovi ne mogu ''popiti'' svu vodu. Jedan muškarac je poginuo u vodenoj bujici, njegovo tijelo pronađeno je ispod automobila.

Glavni vatrogasni zapovjednik Javne vagrogasne postrojbe Rijeka Inko Mance za RTL Direkt je kazao kako vatrogasci malo toga mogu napraviti s obzirom na količinu kiše koja je pala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dugo nije bilo ovako'

"Najveći problem je velika količina vode na prometnicama. Prioritet je da ih rješavamo, da spasimo osobe koje su zaglavljene", kazao je Mance.

Vargasci su primili velik broj poziva za pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je stotine poziva, dugo nismo imali takvu situaciju. Prije 15 godina smo imali sličnu situaciju, ali dugo godina nije ovako bilo. Voda je prodrla u brojne poslovne prostore, prizemlja, podrume, bit će puno posla", kazao je Mance.

'Pliva centar grada, nemoguće je proći'

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je za RTL Direkt da je situacija alarmantna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav potop nismo doživjeli godinama. Pliva centar grada, nemoguće je proći. Sve dežurne službe su na terenu, pohvala vatrogascima i djelatnicima Vodovoda i kanalizacije. Sutra ćemo vidjeti kolika je šteta", kazao je i poručio sugrađanima da ne izlaze iz svojih domova ako ne moraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo