Paklene vrućine čekaju nas i sljedeća četiri dana!

6.7.2012.
21:20
VOYO logo

U subotu, 7. srpnja, bit će sunčano uz malo oblaka, a samo u Istri i na širem riječkom području ponegdje je moguć jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti slab, na otvorenome moru sjevernog Jadrana do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana mjestimice umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će između 16 i 21, na Jadranu između 22 i 27. Najviša dnevna od 30 do 35, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije između 35 i 38 °C. Zbog toga će ondje opasnost od toplinskog vala biti velika, a u ostatku Hrvatske umjerena.

Osobito sunčano bit će u nedjelju, 8. srpnja, i u ponedjeljak, 9. srpnja. Puhat će slab vjetar, u nedjelju umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Bit će sparno i u većini krajeva vrlo vruće. I u nedjelju i ponedjeljak opasnost od toplinskog vala bit će velika, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije i vrlo velika. Gotovo posvuda se očekuje topla noć, osim u gorskim krajevima. U utorak, 10. srpnja, u kopnenom području očekuje se porast naoblake, a u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Potkraj ponedjeljka vjetar će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Potkraj utorka na Jadranu će okrenuti na buru, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme će biti ugodnije i malo manje vruće, ali će i dalje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala u većem dijelu Hrvatske, dok će u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije biti velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo