PAKLENA OLUJA U SLAVONSKOM BRODU; Poharala ih i tuča, a voda je ulicama tekla u potocima: / 'Nebo se otvorilo. Nisam to još nikada vidio'

Image
Foto: Mladen Kum/Screenshot

Slavonski Brod pogodila je strašna oluja praćena kišom i tučom veličine zrna graška

21.6.2019.
14:09
Mladen Kum/Screenshot
VOYO logo

Danas oko 12.30 sati Slavonski Brod pogodilo je jako nevrijeme. Uz kišu, padala je i tuča veličine "zrna graška". Kako izvještava 24sata, na grad i okolicu palo je toliko kiše da je voda u potocima tekla gradskim ulicama i slijevala se niz fasade. Nevrijeme je bilo toliko ozbiljno da su neki vozači bili primorani zaustaviti vožnju ispod nadvožnjaka.

"Pokrivao sam puničin automobil kad je krenulo. Udaralo je desetak minuta, a mislim da je došlo sa sjeverozapada. Letjele su lončanice s balkona, nosilo granje. Temperatura je pala s 30 na 19", opisao je iznenadno nevrijeme čitatelj Net.hr-a S.B. te nadodao da je padala tuča veličine zrna graška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počelo je oko pola dva i trajalo je do sada. Bilo je strašno vruće i odjednom se nebo otvorilo. Nisam to još nikad vidio", rekao je Marko Labuđak iz Slavonskog Broda za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam na Korzu kad je krenulo strašno puhati, a kad je počela tuča svi su se sakrili. U 15 minuta je sve poplavilo. Još nikad nisam vidio da je kod nas poplavilo na Trgu. Oluja je polomila nekoliko suncobrana i stolica. Baš smo svi u šoku", rekao je čitatelj 24sata iz Slavonskog Broda.

Nekoliko centimetara leda

"Leda ima još po cesti nekoliko centimetara. Sve skupa je trajalo 20 minuta, ali smo svi pobjegli unutra. Nisi mogao vani stajati. Strašno je počelo puhati. Ne pamtim ovakvo vrijeme", rekao je Miroslav Duspara za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popravljene garaže

Voda je poplavila garaže u gradskom naselju Slavonija 1. Kako je izvijestio centar 112, u gradu ima polomljenih grana, a u mjestu Sibinj, 10-ak kilometara od Slavonskog Broda, na cestu je pao rasvjetni stup. Osim u Brodu, kiše i grmljavine bilo je i u okolici Nove Gradiške i Požege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo