OVIME SE BAVI HRVATSKA POLITIKA: / Pernar pitao Plenkovića ima li u Vladi masona, pročitajte njegov odgovor

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Pernar postavio je pitanje Plenkoviću koliko masona ima u ovom sazivu Vlade RH i moraju li članovi Vlade nekom državnom tijelu prijaviti da su masoni

22.11.2018.
17:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prije više od mjesec dana pisali smo o tome kako je saborski zastupnik Živog Zida, Ivan Pernar, poznat po propitivanju teorije evolucije, postavio u pismenom obliku dva pitanja vezano za masone predsjedniku Vlade RH, Andreju Plenkoviću. Naime, Pernara je, vrlo ozbiljno, zanimalo koliko masona ima u ovom sazivu Vlade RH i moraju li članovi Vlade nekom državnom tijelu prijaviti da su masoni.

Nekoliko dana nakon toga, Pernar je poslao još jedno pitanje premijeru Plenkoviću. Taj put zanimalo ga je koliko masonskih loža djeluje u Republici Hrvatskoj, a kao obrazloženje pitanja naveo je kako je "opće poznato da na području Hrvatske djeluje više masonskih loža, neke od njih nalaze se i u registru Ministarstva uprave (Velika loža Stup Mudrosti, Velika loža Hrvatske grof Ivan Drašković, Velika loža Stup snage. Velika loža Croatia, Velika loža starih i priznatih slobodnih zidara Hrvatske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PERNAR POSLAO UPIT PLENKOVIĆU: /

Koliko ima masona u Vladi i moraju li prijaviti nekom državnom tijelu da su masoni?

Image
PERNAR POSLAO UPIT PLENKOVIĆU: /

Koliko ima masona u Vladi i moraju li prijaviti nekom državnom tijelu da su masoni?

Plenković tvrdi da nemaju saznanja o članstvu

Danas je i stigao službeni odgovor premijera Plenkovića koji prenosimo u cijelosti.

"Zakon o udrugama (Narodne novine, br. 74/14 i 70/17), kao opći propis koji uređuje i djelovanje udruge sa svojstvom pravne osobe ne propisuje obvezu prijave članstva u udruzi bilo kojem tijelu. Budući da ni Zakonom o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/11, 119/14 i 93/16), nije propisana obveza članovima Vlade Republike Hrvatske da prilikom imenovanja, kao niti tijekom obnašanja dužnosti, bilo kojem tijelu prijavljuju činjenicu osobnog članstva u udrugama, nemamo saznanja o traženim podacima o članstvu", napisao je Plenković, uputiviš pritom Pernara da se za eventualna dodatna obrazloženja u vezi s pitanjem obrati ministru uprave Lovri Kuščeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo