KIRURG POKRENUO AKCIJU /

Ovim iznimnim djevojkama treba vaša pomoć! Ana sanja o violini, a Mariji treba skalamobil

Za Anu i Mariju ovih dana ujedinio se cijeli Zagreb

17.12.2019.
20:19
VOYO logo

Da Hrvati imaju veliko srce, pokazalo se u bezbroj primjera. Najnoviji je pokrenuo jedan zagrebački kirurg koji je spojio nekoliko udruga u Inicijativu za daroviti i senzibilni Zagreb.

Violinistica Ana sanja o novoj violini, a hrabra Marija, rođena s cerebralnom paralizom o skalamobilu koji bi joj olakšao život.

U notama od malih nogu

Ana ima 17 godina i iz glazbene je obitelji, a s notama se druži od malih nogu. Dobitnica je brojnih nagrada. "Kad sam imala tri godine, slušala sam jedan CD u kojem je glavnu temu imala volina i taj mi se zvuk jako svidio, nagovarala sam mamu da me upiše, ali nije znala gdje može tako malo dijete upisati", kazala je violinistica Ana Labazan Brajša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija je djevojka s cerebralnom paralizom, ali vrlo aktivna pa uz školske obveze boća, jaše, pliva, a obožava izrađivati narukvice. "Mi kao roditelji ju u svemu tome maksimalno podržavamo i želimo da maksimalno iskoristi svoje sposobnosti i svoje potencijale", kazala je majka Marijina majka Marijana Belas

Za Anu i Mariju ujedinio se cijeli Zagreb

Zbog Ane i Marije ovih dana ujedinio se cijeli Zagreb. Ani žele kupiti novu violinu kako bi se nastavila glazbeno usavršavati jer živi s majkom kojoj je narušeno zdravlje. "Violina je moj život, to je moj hobi, time se želim baviti. Želim da mi to postane zanimanje i bez nje zapravo ne mogu. Puno bi mi značilo kada bih dobila novu violinu", kaže Ana Labazan Brajša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariji za bolji život treba skalamobil kako bi se mogla kretati po stubama i neravnim površinama. U predbožićno vrijeme akciju je pokrenuo kirurg iz bolnice Merkur. 

"Radi se o jednom društvu, u kojem smo dosta razgovarali i afirmirali smo jednu misao da se u našem društvu premalo potiče darovitost i zapravo je to ishodište sve ove akcije", kazao je kirurg s KB-a Merkur Pavo Kostopeč. I za jednu i za drugu djevojku poručuje - nisu potrebni nikakvi veliki iznosi.

"Ovo je važno za društvo"

"Ovo je vrlo važno. Te cure su hrabre cure, mlade su. One će se snaći i same, one će se snaći i bez nas. Ovo je važno za društvo. Za društvo je važno da ih afirmira, one su talentirane i dat će društvu dodanu vrijednost", kaže Kostopeč. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad netko ima dobro srce i još je liječnik, onda pronađe put do udruga koje isto tako imaju dobro srce i rade na taj način da, među ostalim, senzibiliziraju javnost", kazala je predsjednica udruge Trisomija 21, Helena Melovnik Zrinjski

Organizatori poručuju: raskoš Adventa možda jest u središtu grada, ali pravo srce Adventa, nadaju se, pokazat će se sutra, kad bude organizirana humanitarna večera u čast Ane i Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo