BLIZU JADRANSKOG BISERA / Ovako izgleda okoliš na samo desetak metara od plaže! 'Zaljev je zaštićen, a za koju godinu bi mogao postati deponij'

Image
Foto: Čitatelj Šibenskog portala

Morinjski zaljev kategoriziran je kao obalna laguna u okviru Europske ekološke mreže NATURA 2000

5.9.2019.
10:54
Čitatelj Šibenskog portala
VOYO logo

Šibenski portal objavio je fotografije čitatelja koje su snimljene u Morinjskom zaljevu blizu Šibenika. Velike količine smeća neodgovorni građani izbacuju na svega desetak metara udaljenosti od plaže, a hrpe se, tvrdi, svakodnevno povećavaju. 

"Šteta, ovo je predivan kraj za rekreaciju i poljoprivredu. Na kraju krajeva zaljev je zaštićen, a za koju godinu bi, ako ovako nastavi, mogao postati deponij. Najveća ironija je u tome što se iz Morinja vidi Bikarac i do njega se dođe vožnjom kraćom od dva kilometra", govori čitatelj Šibenskog portala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Velike količine smeća! Ovako izgleda okoliš na samo desetak metara od plaže

Image

Velike količine smeća! Ovako izgleda okoliš na samo desetak metara od plaže

Jedno od 93 područja ekološke mreže u Hrvatskoj

Naime, Morinjski zaljev kategoriziran je kao obalna laguna u okviru Europske ekološke mreže NATURA 2000, a to područje važno je za divlje svojte i stanišne tipove te je jedno od 93 područja ekološke mreže u Republici Hrvatskoj. Kao obalna laguna, Morinjski zaljev spada u kategoriju posebno ugroženih i značajnih stanišnih tipova.

Iz šibenske gradske uprave odgovoreno im je da su na to mjesto, čim su dobili dojavu, upućene nadležne službe koje trebaju pronaći ljude koji bacaju smeće i kazniti ih, a izdali su i nalog da se lokacija sanira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se Grada Šibenika tiče, mi u kontinuitetu apeliramo na građane da otpad odlažu propisno i na za to predviđenim mjestima, jer je najgore što mogu napraviti odložiti otpad u prirodu ili na javnu gradsku površinu čime stvaraju ružnu sliku o gradu i zagađuju okoliš", poručili su iz šibenske Gradske uprave, piše Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo