prometne gužve / Ovaj zagrebački kvart čeka totalni kaos tijekom rekonstrukcije rotora: 'Odsjekli su nas od svijeta'

Image
Foto: RTL, Igor Soban/PIXSELL

Stanovnicima jednog zagrebačkog kvarta preostat će samo izlaz kod Velesajma i Hipodroma što već jasno upućuje na velike prometne gužve

13.12.2018.
8:13
RTL, Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zbog početka druge faze radova, promet zagrebačkim rotorom Remetinec u potpunosti će se obustaviti od nedjelje, 16. prosinca, u 9 sati, te će 19 autobusnih linija koje uobičajeno prometuju rotorom do kraja siječnja 2020. godine, biti preusmjerene na novoizgrađene privremene prometnice.

Od nedjelje će, dakle, zapadni dio Novog Zagreba biti u ogromnom prometnom kaosu, a uveliko se govori o problemima koje će imati stanari Laništa, Savskog gaja i Trokuta. Manje se spominje problem Kajzerice, kvarta koji je i inače prilično izoliran jer većim dijelom graniči s rijekom Savom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na problem upozoravaju i preko Facebooka

Kako piše Večernji list, ondje su ljetos zbog početka radova na obnovi rotora bili zatvoreni zapadni ulazi i izlazi prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu. A od nedjelje će biti zatvorena i ulica Mate Parlova pa će tamošnjim stanovnicima preostati samo izlaz kod Velesajma i Hipodroma što već jasno upućuje na velike prometne gužve. 

Na ovaj problem upozorava se i u Facebook grupi "Zagrebački kvart Kajzerica". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za par dana zatvara se rotor, promet se u potpunosti preusmjerava na novoizgrađene zamjenske prometnice. Naš kvart se u isto vrijeme gotovo potpuno zatvara što će uzrokovati mnoge probleme stanarima prilikom izlaska i ulaska u kvart a velike gubitke trpjeti će i kvartovski obrtnici i mali gospodarstvenici, posebno u Remetinačkoj i okolnim ulicama koji su potpuno odsječeni od svijeta. Nadamo se da će 'prometni stručnjaci' ubrzo shvatiti da su pogriješili te nas što prije povezati na Riječku ulicu i na Jadranski most te na taj način olakšati život stanarima Kajzerice ali i dijelom rasteretiti novoizgrađene zamjenske prometnice", piše na Facebook stranici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo