za nju nema neradnih dana /

Ova baka već 50 godina mjeri vodostaj. Po kiši, suncu ili snijegu – svaki dan, bez iznimke

Sve počelo 1964. godine kada je bila velika poplava. Hidrometeorološki zavod izgradio je stanicu i ponudio joj posao.

6.4.2021.
7:00
VOYO logo

 A junakinji naše sljedeće priče ne treba prijevozno sredstvo da bi svaki dan više od pola stoljeća stizala na posao. Iako je za mnoge današnji dan bio neradan – za 90-godišnju baku Rozu Malovec to nije slučaj.

Svaki dan u godini ona ima zadatak - izmjeriti vodostaj rijeke Sutle. A prikupljene podatke javlja Državnom hidrometeorološkom zavodu. Nedavno je pala, pa joj u poslu pomaže sin. A posjetio ju je naš Marko Šiklić.

Po kiši, suncu ili snijegu – svaki dan, bez iznimke – i tako već 50 godina. Nema dana kada baka Roza nije izmjerila vodostaj i temperaturu Sutle. Tako je bilo i danas.

Sve počelo 1964. godine kada je bila velika poplava. Hidrometeorološki zavod izgradio je stanicu i ponudio joj posao. Nije sve uvijek išlo glatko, događale su se i nezgode. Nedavno je pala, priča nam - jedva je izvukla živu glavu.

"Kako sam to mjerila, tako mi se poskliznilo dole i upala sam unutra, jasno. Ali, ne bih se utopila nekako sam se iskoprcala", ispričala je Roza Malovec, Mihanovićev Dol.

Prvih je godina dobivala 200 kuna mjesečno, pa se kasnije to popelo na 300. Od nedavno joj pomaže i sin. Superbaka ima 90 godina, i kaže - ništa u životu ne bi mijenjala. Ljude za koje je radila nikad nije upoznala, ipak, najvažnije od svega joj je što u 50 godina nije dobila ni jedan prigovor za svoj rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo