‘OTVORITE KAFIĆE ČIM PRIJE’ / Ugostitelj uputio apel, otkrio što im treba osim mjera i otkrio: ‘Mi smo na respiratorima, kisika više nema…’

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

‘Moram posebno istaknuti, u našoj ugostiteljskoj djelatnosti više od 70 % objekata u Hrvatskoj su caffe barovi’

28.5.2021.
13:39
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Od danas u Hrvatskoj na snagu stupaju ublažene mjere protiv koronavirusa, dopušta se okupljanje više od 100 ljudi i ukida zabrana privatnih okupljanja, a javna okupljanja će moći trajati do 23 sata, najavio je jučer Nacionalni stožer civilne zaštite. Mjere će vrijediti do polovice lipnja.

Vlasnici kafića mogu i dalje raditi samo na terasama. Neki od njih, poput Dražena Biljana, vlasnici su i restorana i kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ova situacija je vrlo frustrirajuća za sve nas ugostitelje. Jako je bitno istaknuti sljedeće: sve ovo vrijeme pandemije, koja traje u Hrvatskoj 15 mjeseci, od toga caffe barovi nisu radili punih pet mjeseci. Na snazi je donošenje mjera s nejednakim kriterijima za zaštitu zdravlja naših građana.

Image
OVAKO OD DANAS IZGLEDA ŽIVOT U HRVATSKOJ /

Donosimo detaljan popis svih mjera koje su stupile na snagu u ponoć

Image
OVAKO OD DANAS IZGLEDA ŽIVOT U HRVATSKOJ /

Donosimo detaljan popis svih mjera koje su stupile na snagu u ponoć

‘Otvorite caffe barove čim prije’

Moram posebno istaknuti, u našoj ugostiteljskoj djelatnosti više od 70 % objekata u Hrvatskoj su caffe barovi. Mi iz caffe barova ne možemo naći razumno objašnjenje zašto se ne može raditi u unutrašnjim prostorima naših caffe barova. Otvorite caffe barove čim prije”, poručio je u razgovoru za popodnevni Dnevnik HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere za očuvanje radnih mjesta njihovih djelatnika i dalje moraju biti na snazi, kao i plaćanje fiksnih troškova za njihove tvrtke.

“Međutim, ni to više nije dostatno. Nezavisna udruga ugostitelja Grada Zagreba, pa tako i naša krovna organizacija, Nacionalna udruga ugostitelja, ima sljedeći prijedlog: spustite stopu PDV-a na 13 % kao i za naše restorane. Caffe barovi su na respiratorima, kisika više nema”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo