pljušte otkazi / Otkazi na sve strane u Agrokoru: od 190 zaposlenika ostat će ih svega stotinjak

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon dolaska Ante Ramljaka na čelo nekadašnjeg Todorićevog carstva bez posla je ostalo još 12 ljudi. Riječ je o članovima Uprave i Nadzornog odbora Agrokora d.d.

8.5.2017.
10:54
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Od otprilike 190 zaposlenika tvrtke Agrokor d.d., s 32 zaposlenika posljednjih su mjeseci potpisani sporazumni raskidi radnog odnosa. Uz određenu otpremninu i otkazne rokove oni su napustili Agrokor, piše Poslovni.hr.

Nakon dolaska Ante Ramljaka na čelo nekadašnjeg Todorićevog carstva bez posla je ostalo još 12 ljudi. Riječ je o članovima Uprave i Nadzornog odbora Agrokora d.d. izuzev Ivice i Ante Todorića te Ivana Crnjca kojima je istekao mandat, drugi su potpisali sporzumne raskide u kojima su se odrekli otpremnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje postoji li plan koliko će ljudi ostati raditi u Agrokoru d.d. do kraja godine, u toj su tvrtki Poslovnom dnevniku odgovorili da će "s obzirom na sve već potpisane sporazumne raskide ugovora o radu, po isteku otkaznih rokova, u Agrokoru d.d. biti ukupno 100-tinjak zaposlenika". Dolazak Ante Ramljaka u Cibonin neboder značio je da bez posla ostaje Ivica Todorić, kao i članovi njegove obitelji koji su sjedili u upravi, sin Ante Todorić i zet Hrvoje Balent.

Otkaz su tada dobili i ostali članovi uprave Agrokora d.d. – Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić i Ivica Sertić. Pomalo atipično za trgovačka društva, u Agrokoru, registriranom kao koncern za upravljanje društvima, i članovi NO bili su zaposlenici tvrtke. Ivičin mlađi sin Ivan Todorić kao predsjednik NO-a, Ljerka Puljić kao zamjenica predsjednika, te preostali članovi NO-a – Damir Kuštrak, Tomislav Lučić i Tatjana Rukavina. Bez posla je ostala i Iva Balent, kći Ivice Todorića i šefica Agrokorova marketinga, nju je naslijedila Dubravka Jusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo