burno u saboru /

Ostojić opleo po HDZ-u: 'Ova vlada promovira netrpeljivost, pitanje je samo kad će pasti krv!'

'Demokršćani podržavaju reproduktivna prava, ne zabranjuju pobačaj, ne negiraju prava istospolnih zajednica, a vi u HDZ-u upravo to radite', poručio je Ostojić

1.3.2017.
11:43
VOYO logo

SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić u srijedu je prozvao Vladu da prešutno promovira netrpeljivost u hrvatskom društvu te ne čini ništa da spriječi poruke mržnje.

"Danas je nulti dan tolerancije prema diskriminaciji. Hrvatska ga je propisno obilježila tjednima unaprijed. Svjedočimo napadima na klub Super Super, napadima na Europljane u Zagrebu zbog 'krivih' tablica', napad na poznatog glumca u Dubrovniku zbog boje kože, profašističkom maršu crnokošuljaša u Zagrebu, fotomontažom zastupnice ovog doma koja je morala tražiti političku zaštitu, i mnogim drugima... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su razlozi zašto ovaj dom ne smije šutiti kad svi drugi šute. Istovremeno ministar vanjskih i europskih poslova i potpredsjednik Vlade svojom jednostranom i samoinicijativnom odlukom napravio je radikalan zaokret u hrvatskoj vanjskoj politici i to upravo na području ljudskih prava. Napravio je to bez znanja građana i narušio konsenzus koji je postojao u Hrvatskoj oko ljudskih prava. Demokršćani podržavaju na reproduktivna prava, ne zabranjuju pobačaj, ne negiraju prava istospolnih zajednica, a vi u HDZ-u upravo to radite", nabrojao je Ostojić, koji smatra da HDZ, Most i desnica pokušavaju ukinuti pravo žene da odlučuje o vlastitom tijelu.

"Ali ovim im putem poručujem da u tome neće uspjeti. Pozivam građane da dignu svoj glas i kažu u kakvoj državi žele živjeti. Neka ne spuste glavu i gledaju eroziju svojih prava i civilizacijskih dostignuća. Premijer Plenković se nije ogradio od stava svog ministra vanjskih poslova. Ne možemo čekati da se nekoga ubije da bi vlast reagirala. Šalje se poruka – idite, radite što vas je volja. Tolerirate nasilnike i fašiste, oni imaju svoje televizijske emisije i portale, a njihova riječ završava kao palica u nečijim rukama. Nije pitanje hoće li, nego kada će past krv! Onda će biti odgovornost na vama koji o tome šutite i podržavate to", zaključio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike