Ostojić: 'Mislio sam da je predsjednici hakiran profil'; struka zgrožena 'svrstavanjem'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
17.10.2015.
20:56
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

"Ovo što je predsjednica napisala na Facebooku ne znači apsolutno ništa. U pravnom smislu Predsjednica Republike nema nikakve izvršne ovlasti. Izgleda kao da se ovdje namjerno ili nenamjerno hrvatski politički sustav tumači kao predsjednički', rekao je Cipek, prenosi Dnevnik.hr.

Image
OD KOSOR DO GLAVAŠEVIĆA I PUSIĆ: /

Užasnuti jer 'predsjednica prijeti državnim udarom'

Image
OD KOSOR DO GLAVAŠEVIĆA I PUSIĆ: /

Užasnuti jer 'predsjednica prijeti državnim udarom'

'Nije primjereno da se u vrijeme izborne kampanje predsjednica svrstava jasno na jednu stranu, a to da se ovakvim izjavama svrstava nema nikakve dvojbe. Ponavljam prema Ustavu predsjednica nema apsolutno nikakve izvršne ovlasti', zaključuje Cipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije u redu zabiti nož u leđa onima koji su poslove radili na prvoj crti'

U razgovoru za HRT-ov Dnevnik, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže kako je u jednom trenutku pomislio da joj je netko hakirao profil. "Žao mi je što onaj koji mora biti prvi čuvar ustava šalje opasnu poruku koja ugrožava ustavni poredak. Predsjednica bi se morala suzdržati. Građani prepoznaju da ljudi na terenu odrađuju veliki posao i nije u redu zabijati nož u leđa onima koji su poslove odradili na prvoj crti, " kazao je Ostojić.

'Ne može ona izvršiti državni udar'

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić slaže se kako su poruke Grabar Kitarović opasne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To joj Ustav nikada ne dozvoljava. To nije ozbiljna poruka. To je nadrealistična poruka. Ne znam tko joj piše te statuse. Ona ne može izvršiti državni udar i preuzeti izvršne ovlasti. Vlada postaje tehnička kada krene predizborna kampanja. Ukoliko ne dođe do rata, a ipak tako daleko ne bismo trebali ići, ne postoje okolnosti da institut Predsjednika države preuzme izvršne ovlasti" jasna je bila Pusić u RTL-ovom Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo