VIŠE RAZLOGA ZA OSTAVKU / Ostavka zbog nove ministrice: Ekspertna radna skupina ostala bez jednog člana

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Imenovanje Blaženke Divjak na funkciji ministrice obrazovanja izazvalo je podnošenje ostavke jedne članice Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

17.6.2017.
12:37
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Loretana Farkaš, članica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, podnijela je ostavku na toj poziciju nakon imenovanja ministrice Blaženke Divjak, piše Srednja.hr.

“Razloga za ostavku na članstvo u Radnoj skupini je više. Prvi je što smatram da se izborom nove osobe cijeli proces ponovno odgađa na neodređeno vrijeme. Drugi je razlog ministričina izjava kojom je jasno rekla da želi 'svoje' ljude u provođenju kurikularne reforme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobno ne pripadam nikakvim interesnim i političkim skupinama pa se stoga u budućem radu ne vidim kao 'ičijii čovjek'. Na kraju, smatram da ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto”, rekla je Farkaš za Srednju.hr.

Farkaš je dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, a njezino ime u javnosti poznato je po pismu podrške ministru Pavi Barišiću kada je pozvala kolege nastavnike i studente s osječkog sveučilišta da ga supotpišu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavni ministar obrazovanja Barišić imenovao je ERS u krnjem sastavu – voditeljicu Jasminku Buljan Culej i sedam članova, dok je za pet članova ponovljen javni natječaj. Ekspertnu radnu skupinu trenutno čine Gordana Lešin, Dubravka Brezak Stamać, Sonja Rupčić Petelinc, Robert Kuhar, Ružica Vuk i Mirko Ruščić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo