Ornitološki rezervat Savica očišćen od smeća

Geo, Ronilački klub 'Roniti se mora' i Grad Zagreb organizirali su povodom Svjetskog dana voda 23. ožujka veliku ekološku akciju pod nazivom Think Green Savica 2013.

25.3.2013.
12:00
VOYO logo

Ova proljetna akcija održana je u Ornitološkom rezervatu Savica Šanci, poznatom kao zadnje gradsko stanište ptica. U sklopu akcije čišćenja jezera članovi i prijatelji RK 'Roniti se mora' izvukli su iz jezera plastičnu ambalažu, metalne konstrukcije, granje i ostalo.

Ujedno su očišćene zelene površine oko jezera i uz Savski nasip. Cijela akcija ne bi bila moguća bez posebnih gostiju ove akcije, štićenike Centra za rehabilitaciju Orlovac i djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za štićenike i najmlađe sudionike organizatori su pripremili zabavno-edukativni program – zelene radionice na temu zaštite prirode. Za veselu atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav KUD-a 'Dragutin Domjanić'.

Nakon uspješnog čišćenja svi sudionici i posjetitelji uživali su u ugodnom društvu i proizvodima sponzora akcije: Carlsberga, Francka, Klare, agencije Letovi.hr, portala Net.hr, časopisa Scubalife, Radija 101, agencije Kompas.hr, Pozora, Nikona, Maresa, Poliklinike Nola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciju je svojim dolaskom, uz brojne građane, podržalo više od 50 ronilaca iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, zagrebački vatrogasci, gospodin Šikić u ime Zagreba, zaposlenici Vipa, štićenici i osoblje Centra za rehabilitaciju Orlovac, djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik, članovi KUD-a 'Dragutin Domjanić', članovi Sportsko – ribolovnog društva 'Pešćenica', redakcija Gea te mnogi drugi.

Organizatori povezuju da i ubuduće svojim dolaskom podržavate ovakve ekološke akcije te da se priključite i pomažete u čišćenju vodenih i zelenih površina. Imamo samo jedan planet i zato je veoma važno da se skrbimo o njemu i promičemo svijest o njegovu očuvanju, ali i da pomažemo onima kojima je to najpotrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste propustili ovu akciju, ne brinite se jer ćete za aktivno sudjelovanje sigurno imati prilike. Organizatori naglašavaju da je ovo nastavak uspješne zelene suradnje časopisa Geo i ronilačkog kluba 'Roniti se mora'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo