ORGANIZATOR O ZABRANI THOMPSONOVOG KONCERTA: /

'To je politička odluka'

Image
Foto: PIXSELL

Organizatori tvrde da je u pitanju politička odluka zbog koje će pretrpjeti veliku financijsku štetu.

26.8.2016.
15:36
PIXSELL
VOYO logo

Predstavnik švicarske kantonalne vlade potvrdio je odluku gradskog vijeća grada Schlierena s kraja srpnja kojom se zabranjuje koncert Marka Perkovića Thompsona, koji je trebao u tom gradiću pored Züricha biti održan 3. rujna, priopćila je uprava grada Schlierena koju u petak prenose švicarski mediji.

"Organizator koncerta, tvrtka Cronight, žalio se na odluku gradskog vijeća Schlierena predstavniku kantonalne vlade u okrugu Dietikon koji je, međutim, potvrdio odluku o zabrani", priopćio je grad Schlieren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politička odluka?

Predstavnik organizatora, tvrtke Cronight, izjavio je za Hinu kako razmišljaju o žalbi pri Upravnom sudu, ali da ne polažu mnogo nade u uspjeh.

"To je politička odluka", rekao je jedan predstavnik Cronighta koji je htio ostati neimenovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Cronight se prije toga u izjavi za dnevnik Neue Zueriche Zeitung požalila kako zbog zabrane koncerta "trpe financijsku štetu".

Vlasti zadovoljne

Neue Zuericher Zeitung u istom članku navodi kako Thompson "uvijek iznova" upada u oči zbog "ultranacionalističkih svjetonazora" i "veličanja fašističkog režima ustaša".

Grad Schlieren je izrazio zadovoljstvo odlukom kantonalnih vlasti.

Image
ŠVICARCI POPUSTILI: /

Nakon osam godina dozvolili Thompsonu da održi koncert

Image
ŠVICARCI POPUSTILI: /

Nakon osam godina dozvolili Thompsonu da održi koncert

"Ova odluka je potvrda da je grad ispravno odvagao privatne i javne interese i da temeljna prava nisu prekršena", stoji u priopćenju grada Schlierena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana zbog mogućeg ometanja

Grad je prvobitno zabranio nastup Thompsona iz bojazni po javnu sigurnost te da bi "pojedine grupe ili osobe" mogle pokušati ometati nastup.

Odluku kantonalnih vlasti pozdravila je i organizacija Juso, mladež Socijaldemokratska stranke Švicarske (SP) koja je i pokrenula postupak zabrane Thompsonovog koncerta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitamo gradu Schlierenu na hrabroj odluci da zabrani ovaj nastup i tako obrani demokratske vrijednosti. Fašizmu nema mjesta u našem društvu", izjavila je potpredsjednica Mladeži SP-a za kanton Zürich Nina Huesser.

Thompsonu su već i prije po Švicarskoj, ali i u Njemačkoj bili zabranjivani koncerti zbog "opasnosti za javni red i mir".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo