KOALICIJA KAO BRAK /

Orešković: 'Nećemo prodavati strateške firme, a Hrvatska nije ni blizu grčkog scenarija'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vlada će stav po pitanju županija definirati nakon analize koju trenutačno provodi Ministarstvo uprave. On osobno misli da je u državi previše općina

6.5.2016.
20:31
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Tihomir Orešković u petak je dao kratki intervju za Radio Dalmaciju u kojem se osvrnuo na prodaju državnih poduzeća, pitanje županija te odnose unutar Domoljubne koalicije.

"Ono što su strateške firme poput Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda i HEP-a o njima uopće ne raspravljamo. Najprije ćemo aktivirati one koje nisu strateške, a one koje su možda u sredini u njih ćemo investirati kako bi im povećali vrijednost", kazao je premijer i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nije ni blizu grčkog scenarija".

Vlada će stav po pitanju županija definirati nakon analize koju trenutačno provodi Ministarstvo uprave. On osobno misli da je u državi previše općina koje bi se trebale konspolidirati. Orešković je uvjeren da će ovogodišnja turistička sezona biti bolja od prošlogodišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon novog potresa među vladajućim koji je izazvao slučaj Lozančić Orešković ponavlja da je situacija u koaliciji kao u braku. Pozitivnim je u prvih sto dana ocijenio donošenje proračuna i Nacionalni plan reformi. Nužno je sada provođenje reformi, koje bi trebale dovesti do boljitka u društvu, rast BDP-a i smanjenja deficita, navodi premijer.

Na upit s kim ima bolju komunikaciju s Tomislavom Karamarkom ili BožomPetrovom, Orešković odgovara kako su mu obojica partneri.

"Imamo zajedničke ciljeve i ispunit ćemo što smo obećali", poručio je Orešković u intervjuu za Radio Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo