OPTUŽNICA SPLITSKOM VETERINARU ZBOG NESAVJESNOG LIJEČENJA: / Zbog njegovih postupaka pas je morao biti uspavan

Image
Foto: Pixsell, ilustracija

Splitsko Državno odvjetništvo diglo je optužnicu protiv veterinara Igora Mioča iz Splita zbog nesavjesnog liječenja engleskog buldoga Bama.

19.1.2018.
21:53
Pixsell, ilustracija
VOYO logo

Veterinara Mioča tereti se da je bio svjestan svojih postupaka koji su odstupali od općeprihvaćenih profesionalnih pravila veterinarske struke te da je prilikom obavljanja RTG pregleda mokraćnog sustava psa postupak obavio bez sedacije i anestezije.

Isto tako, tereti ga se da je psu ozlijedio stijenku uretre i mokraćnog mjehura nanijevši mu tako veliku bol te čime je uzrokovano povraćanje krvi, krvarenje iz spolovila, ekstremno naduti abdomen te intenzivni unutarnji bolovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici stoji i kako je Mioč propustio zadržati psa na liječenju te da je, umjesto da obavi operaciju ili da Bamovu vlasnicu uputi u drugu veterinarsku ustanovu, psa otpustio iz ambulante.

Zbog njegovih postupaka pas je morao biti uspavan 16. lipnja 2015. godine, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesavjesnom veterinaru prijeti kazna do godine dana zatvora. U Hrvatskoj veterinarskoj komori kažu da se njihov Časni sud bavio ovim slučajem te da je Mioču izrečen ukor s novčanom kaznom 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo