Duhovna pomoć / Oproštaj od omiljenog svećenika Tomislava Ivančića: 'Svaka njegova riječ je imala svoje mjesto'

Ostat će upamćen kao osnivač Centra za duhovnu pomoć, u kojem je razvio i primjenjivao terapijsku metodu duhovne medicine - hagioterapiju

20.2.2017.
18:58
VOYO logo

Mnogobrojni vjernici oprostili su se od Tomislava Ivančića, jednog od najomiljenijih hrvatskih svećenika koji će ostati zapamćen po duhovnim seminarima, ali i kao osnivač Centra za duhovnu pomoć u kojem je razvio i primjenjivao terapijsku metodu duhovne medicine, hagioterapiju.

"Ovaj oproštaj nije rastanak zauvijek, ovo je doviđenja u vječnosti", kazuje mons. Antun Škvorčević, biskup požeški.

Mnoštvo vjernika iz svih dijelova Hrvatske oprostilo se od mons. Tomislava Ivančića, svećenika čije su misli mnogima bile životne vodilje.

"One su bile pomoć, pomoć kad ti je teško. Ali i malo te pritisnuo kad si puno otišao gore", otkrila nam je Branka iz Zagreba.

"Njegova svaka riječ je imala svoje mjesto, to su bile divne riječi za sve koji su ga slušali", kazala je zagrepčanka Ankica.

Ivančićevi seminari duhovne obnove bili su iznimno popularni i izvan granica Hrvatske. Biskup Župan pamti uspomene iz SAD-a.

"Znam da sam jedne godine kad sam bio s njime ispovijedao do 4 sata ujutro, čitavu noć do 4 ujutro. Toliko je ljudi bilo", prisjeća se mons. Valter Župan, umirovljeni krčki biskup.

Vrhunac njegova djelovanja je utemeljenje hagioterapije - metode za ozdravljenje čovjekove duhovne dimenzije.

"To je terapijski proces, što znači da je moguće nadvladati kako besmisao života, tako bilo kakav egzistencijalni strah kao ono područje u kojem se čovjek gubi u svojim vrijednostima", otkriva nam hagioasistentica Ana Perišić.

Njegova predavanja bila su jednostavna, ali s dubokim duhovnim porukama. Mnogima je pomogao sučiti se sa životom, problemima, strahovima i tako postao jedan od najomiljenijih hrvatskih svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo