HDZ UJEDINIO OPORBU / Opozicija nastavlja borbu sljedeći tjedan. Ili će Sabor do četvrtka potvrditi izbor ravnatelja HRT-a ili...

Prizor koji se ne viđa! Ujedinjena oporba sinoć je zaposjela saborsku govornicu kako bi spriječila raspravu o novom glavnom ravnatelju javne televizije.

15.10.2021.
19:06
VOYO logo

Oporba tvrdi da je kandidat za tu funkciju, Robert Šveb, u sukobu interesa, a vladajuće su optužili da su ga na nezakonit način izglasali na Odboru za medije. Danteovim Paklom, užarila se jučer atmosfera u Saboru. Jer jedni uz druge, svi oporbenjaci ustali su protiv imenovanja glavnog ravnatelja javne televizije.

"Što trebamo napraviti? Pravit se mrtvi? Ne, dok nas je birao hrvatski narod ovdje. I lijevi i desni, i crni i crveni i žuti i plavi - ne!", rekao je vođa novog saborskog kluba socijaldemokrata, Domagoj Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆNO DEŽURSTVO U SABORU /

Ujedinjena oporba borbu nastavlja i danas: 'Ovo je ekipa koja je izdržala do odlaska posljednjeg HDZ-ovca'

Image
NOĆNO DEŽURSTVO U SABORU /

Ujedinjena oporba borbu nastavlja i danas: 'Ovo je ekipa koja je izdržala do odlaska posljednjeg HDZ-ovca'

"Stanimo zajedno, izdržimo! Morati će odustati od ove točke", poručio je Nikola Grmoja.

"Jel to javni servis koji treba plaćati ili nečija prćija. To je zapravo prćija!", kazao je Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poništite natječaj, i mi ćemo vam pustiti govornicu!", vladajućima je rekla Urša Raukar.

"Rekli ste da nema oporbe? Evo vam oporbe, ujedinjene. Cijela je ovdje i ne da više silovati javni servis!", poručila im je i Marija Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je visoka demokracija, svaka čast!", ustvrdio je ironično Ante Sanader.

Sjednica je prije ponoći prekinuta, a jutros odmah sazvan Odbor za ustav. Jer, vladajući su bez većine, s prisutnih tek 5 od 13 članova, izglasali Roberta Šveba kao kandidata za ravnatelja HRT-a. Da to nije bilo u skladu s Poslovnikom, Utvrđeno je pregledavanjem snimki ovotjednih sjednica Odbora za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je bilo sinoć, mislim da se ne treba ponavljati, niti mislim da je to u redu nastup. Sve se može u demokratskoj proceduri, sve se može kao što smo i ovo riješili na demokratski način", smatra HDZ-ov predsjednik Odbora za Ustav, Dražen Bošnjaković.

"Jučerašnja akcija oporbe je spriječila da se u Saboru dogodi blamaža, a to je da se rasprava Sabora mora poništiti. Ja ne znam kada se to zadnji put dogodilo", rekao je Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za oporbu, natječaj je i protuzakonit jer je Robert Šveb, tvrde, u sukobu interesa s obzirom na to da se nije odrekao vlasništva u dvjema tvrtkama.

"Nastavljamo ovu borbu za Hrvatsku slobodnu od korupcije, kojoj na čelo javnog servisa neće dolaziti ljudi koji su u očitom sukobu interesa i već nanijeli štetu javnom servisu", poručio je Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ta borba se nastavlja početkom idućeg tjedna, za kada je sazvana nova sjednica Odbora za medije, a dan poslije i rasprava. Znači li to i ponovno opstruiranje govornice - opozicija nije otkrila, no napomenuli su kako su sve opcije na stolu.

Jedno je sigurno, ako do četvrtka Sabor ne potvrdi Roberta Šveba za novog glavnog ravnatelja javne televizije, natječaj pada u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo