HGSS U AKCIJI / Češki ministar upozorio sunarodnjake da obuzdaju pustolovni duh: ubrzo se oglasio i HGSS

Image
Foto: Twitter/Hrvatska GSS

Češki ministar vanjskih poslova samo je u pozorio Čehe na moguće probleme, a HGSS je na Twitteru dočarao kako stvari zaista stoje

8.6.2017.
13:35
Twitter/Hrvatska GSS
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) ponovno se oglasila urnebesnim tweetom uz kojeg su stavili vijest o spašavanju dviju turistica u srijedu navečer na području Plitvičkih jezera.

“#onokad se trudiš objasnit svima da su Česi na Biokovu u cipelicama/japankama samo urbani mit pa ti grandiozno otvore sezonu…”, stoji na Twitteru HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše na njihovoj službenoj stranici, na području Općine Plitvička Jezera, točnije predjelu Mrsinja, dvije strane državljanke su predvečer krenule u šetnju prema vrhu Mrsinj kako bi posjetile istoimeni stari grad poznat kao mjesto gdje su stolovali biskupi i gdje je bilo sjedište Krbavske biskupije davne 1185. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se nisu uspjele vratiti prije mraka, a sa sobom nisu imale rasvjetu kao ni drugu potrebnu opremu za planinarenje, skrenule su s puta u sasvim suprotnom smjeru. Brzom reakcijom spasioca HGSS Stanice Gospić, Ispostave Korenica “izgubljene djevojke” su pronađene te u pratnji spasioca ispraćene do svoga hostela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Česi često imaju sličnih problema na odmoru na Jadranu, o tom se oglasio i češki ministar vanjskih poslova Lubomir Zaoralek koji je pozvao sunarodnjake da na odomoru budu pažljivi zbog rizika od terorističkih napada i da malo zauzdaju svoj pustolovni duh kako bi izbjegli tragedije.

Zaoralek je naglasio na Česi često precjenjuju svoju snagu u planinama ili na moru. Zbog toga ih, primjerice, desetak godišnje gine u Hrvatskoj, njihovoj najdražoj turističkoj destinaciji, prenosi agencija ČTK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je i one Čehe koji će na odmor u razne resorte u Egiptu, Tunisu ili Turskoj da moraju biti svjesni da mogu završiti u opasnoj zoni ako ih napuste. "Nažalost, treba biti pažljiv i u nekim europskim zemljama koje su bile metom terorističkih napada", kazao je Zaoralek.

Ministarstvo vanjskih poslova namjerava otvoriti konzularne agencije u popularnim odmaralištima u Hrvatskoj, Bugarskoj i Španjolskoj. Također, u Hrvatskoj i Bugarskoj češki će policajci tijekom sezone pomagati domaćim policajcima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo