sve je uništeno /

Oluja kakvu Zaprešić ne pamti: bujica nosila sve pred sobom, a odroni još uvijek prijete kućama

Vatrogasci su na terenu bili sa svim raspoloživim sredstvima, a pomagali su im komunalni djelatnici

13.5.2018.
18:30
VOYO logo

Nezapamćena oluja udarila je na okolicu Zagreba. Najviše su nastradala sela uz Zaprešić. Jutro nakon pokazalo je svu silinu nevremena, a odroni još uvijek prijete kućama.

Tuča veličine oraha, kiša i olujni vjetar. Najviše je nastradao Zaprešić i njegova okolica. U Ivancu Bistranskom sanira se šteta, mještani, bageri i kamioni su u akciji čišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjegli smo gore na tavan. Ako preživimo, preživimo. Ostao sam bez svega. Sami vidite. Sve je unutra uništena", rekao je Dragutin Pintarić.

U pet minuta sve je uništeno. Dragutin je kuću bio renovirao prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se spustilo gore iz šume, sve je izgledalo kao u filmu. Auto je doslovce donosilu tu u vis" opisao nam je jučerašnju scenu.

Bujica je nosila sve pred sobom.

"Tu me zvao susjed s kućnog broja 15 da mi voda nosi traktor, susjedov auto je odnijelo, praktički da cijela suma ide dolje... Prabaka mi je bila u podrumu, do pasa kada smo je našli. Pomoću vatrogasaca smo je spasili", kazao je Domagoj Lacković.

Vatrogasci su na terenu bili sa svim raspoloživim sredstvima, a pomagali su im komunalni djelatnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete pitati i mještane, u zadnjih 50-100 godina situacija nije bila tako kaotična", izjavio je zapovjednik JVP Zaprešić Damir Čičko.

Odroni su ugrozili kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko tisuća kubika zemlje, šljunka, debla i gromada kamenja preko tonu sručilo se na desetak mjesta kroz mjesto Ivanec. Božja sreća je da nije povrijeđen i da nitko nije poginuo", govori Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

U Zaprešiću je nastala oko četiri metara duboka rupa u asfaltu. Snažan vjetar i tuča iznenadili su i Samoborce.

"Stigli smo ovdje u ulicu Milke Trnine. Možete vidjeti na podu što je ostalo od brajde, vinograd je ovo ovdje. Šteta je stopostona", rekao je Josip Pomerički iz Samobora.

Vremenska nepogoda kakvoj se sredinom svibnja nisu nadali

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo