Okupljanje novog bloka: Trojac koji bi mogao 'zapapriti' Milanoviću?

Potvrdi li u subotu Glavni odbor SDP-a izbacivanje Slavka Linića iz vodeće stranke Kukuriku koalicije, klub protivnika Zorana Milanovića dobit će još jednog jakog člana.

5.6.2014.
20:51
VOYO logo

Naime, isključivanje Linića iz SDP-a, tvrdi dio poznavatelja političkih prilika, mogao bi, ma kako to u ovom trenutku izgledalo teško izvedivo, dovesti do stvaranja novog (najvjerojatnije neformalnog) saveza među Milanovićevim protivnicima, predvođenih Radimirom Čačićem, Milanom Bandićem i Slavkom Linićem, piše Jutarnji list.

Koalicija protiv? "Moguće je da će Linić, izbace li ga i formalno iz SDP-a, ići u neki oblik suradnje s reformistima i Bandićem. Već je i dosad bilo jasno da Čačićevi reformisti i Bandić namjeravaju okupiti sve žestoke protivnike Milanovića, a Linić bi im u tome bio dobro pojačanje. To bi zapravo bila 'koalicija protiv", ističe jedan sugovornik za Jutarnji list, dobro upućen u zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavne prepreke

"Linićeva moguća koalicija s Čačićem i Bandićem, bez obzira na formalni oblik koju će poprimiti, bila bi logičan ishod ovoga što se događa. Ona bi zapravo išla u prilog Zlatku Komadini i njegovoj grupaciji unutar SDP-a, koja ima šanse u nekom trenutku zagospodariti SDP-om. Već je sada jasno da će Linić vjerojatno nastaviti raditi probleme Milanoviću i tako napraviti uslugu Komadini", ocjenjuje sugovornik.

No, sugovornici iz Čačićevog tabora tvrde da to nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije realan scenarij, među njima nema 'kemije'. Čak i dok su zajedno sjedili u Vladi, među njima je bilo trzavica."

http://www.jutarnji.hr/savez-odbacenih--linic-se-pridruzuje-cacicu-i-bandicu-/1196987/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo