GRMOJA 5:2 ZEKANOVIĆ / VIDEO Okršaj u Saboru! Zekanović: 'Bježi opet, neće biti Pupovca da te brani.' Grmoja: 'Glupani ste i veleizdajnici'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Znate što je najgore za HDZ? Ne samo to što su korumpirani i što provode veleizdajničku politiku, nego što ih glupani brane. To je najgore, kad te glupani brane, to je pogubno'

21.9.2022.
11:09
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Burno je počelo danas u Saboru - vrijeđanja, opomene na sve strane pa na kraju i izbacivanje iz sabornice.

Sukob se dogodio između MOST-ovog Nikole Grmoje i Hrvoja Zekanovića, člana Hrvatske Demokršćanske stranke koja je dio vladajuće većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za govornicu je došao Zekanović koji je govorio o današnjem govoru Vladimira Putina.

Image
Kome je Zemlja okrugla? /

Sučeljavanje na RTL-u: Zekanović se vratio premijeru jer je temperamentni Dalmatinac? Grmoja ravnozemljaš?

Image
Kome je Zemlja okrugla? /

Sučeljavanje na RTL-u: Zekanović se vratio premijeru jer je temperamentni Dalmatinac? Grmoja ravnozemljaš?

"Vladimir Putin zaprijetio je još jednom Zapadu, Hrvatskoj, Europi, moramo toga biti svjesni. Mi smo odabrali svoje saveznike, EU i NATO, savezništvo je čvrsto, no moramo bi svjesni ove opasnosti. Neki zastupnici su željeli staviti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO, Raspudić je bio glavni protagonist te blokade i to je loše", rekao je Zekanović pa se dotaknuo MOST-a i njihovih dvostrukih mjerila kad govore o aferi INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog afere u INA-i, gdje je jedan kriminalac pokušao otuđiti milijardu kuna, sada se traži politička odgovornost, iako je nema. Ti isti koji ju traže nisu je spremni dati. Ne tako davno, 2015., Božo Petrov i MOST inzistirali su na arbitraži INA-MOL, Karamarko nije bio za to, i što se dogodilo? Izgubili smo arbitražu, moramo platiti dvije milijarde kuna. Ni tu nema političke odgovornosti, a Petrov je svojom odlukom, koja nema veze s mozgom, oštetio proračun za dvije milijarde kuna", poručio je.

Nešto kasnije za govornicu je stigao Grmoja koji je pobjesnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate što je najgore za HDZ? Ne samo to što su korumpirani i što provode veleizdajničku politiku, nego što ih glupani brane. To je najgore, kad te glupani brane, to je pogubno. Imali smo sad jednog glupana koji je napao Božu Petrova" rekao je pa se tu uključio predsjednik Sabora Jandroković i dao mu prvu opomenu.

"Ne koristite takve riječi i ne vrijeđajte zastupnike", rekao mu je, a Grmoja nastavio citirati Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković o INA-i i MOL-u: "Mi smo za nastavak arbitraže", 18. kolovoza 2016. Dakle, kada ljudi koji su neinformirani pričaju o nekim temama, za HDZ se dogodi loše. Morate znati što je MOL tražio u arbitraži 1,1 milijardu kuna, a dobio je 184 milijuna. A znate što je Karamarko nudio? Nagodbu s MOL-om na pola iznosa, 550 milijuna", objasnio je te istaknuo kako je MOL od svojih zahtjeva dobio samo jedan.

Tada je ponovno opleo po onima koji brane HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorit ću gore stvari od toga da ste glupani, vi ste i veleizdajnici jer postavljate ljude koji su bili igrači MOL-a, Niko Dalić jedini je član Uprave koji nije svjedočio u korist Hrvatske u toj arbitraži - govorio je pa od Jandrokovića dobio i drugu opomenu. Nećete me ušutkati, veleizdajnici ste", vikao je Grmoja.

Opomenu po opomenu i dobio je četvrtu što je značilo udaljavanje sa sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bježi opet kao kad je bježao pred Plenkovićem i kao što je bježao od smaka svijeta s obitelji u Alpe. Kolega Grmoja, ako se ja zaletim prema vama, neće biti Milorada Pupovca da vas zaštiti kao što vas je zaštitio prošli put od Plenkovića", dobacivao mu je Zekanović, a Grmoja na izlazu odgovorio:

"Pozivam Zekanovića i hrabre hajduke iz HDZ-a do dođu, čekam ih", odgovorio je Grmoja pa dobio i petu opomenu, što znači da u radu Sabora ne može sudjelovati ni sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekanović je na kraju završio s dvije opomene.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo