'dosadni advent' /

Okršaj policije i DJ-a na dubrovačkom Adventu: 31- godišnjak zaradio prijavu, a gradonačelnik nadimak Grinch

I dok ga jedni svrstavaju među najljepše u Europi, Dubrovački zimski festival ove godine ne privlači veliki broj građana

16.12.2021.
22:17
VOYO logo

Na adventskim kućicama na Stradunu sinoć je bilo sve samo ne božićni ugođaj. Nešto prije 22 sata policija i komunalni redari isključili su glazbu koju je puštao DJ, a kojeg je pak angažirao dio nezadovoljnih zakupaca kućica.

Danima su tražili suncobrane kako bi goste zaštitili od vremena, ali i da se promijeni glazba, a nakon što su je sinoć sami organizirali, gradonačelnik, koji je dobio nadimak Grinch, sve zakupce pozvao je na sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zašto su zakupci bili toliko nezadovoljni?

"Zato što osim kućica i prodaje ića i pića nema nekog veselijeg programa“, rekla je Dubrovčanka Jelena Kovačević Mezek.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na situaciju u cijeloj državi s koronom moramo se priviknut na to i to je to“, kazao je stanovnik tog grada Vito Sršen.

Zakupci adventskih kućica tvrde nije kriva samo korona već i loša organizacija. Dio nezadovoljnih zakupaca na Stradun je htio donijeti veselje pa su na svoj trošak organizirali DJ-a. No glazbu su ubrzo prekinuli komunalni redari i policija, a 31-godišnjak je zaradio prekršajnu prijavu.

Image
ZAPROSIO PRED KAMEROM DIREKTA /

RTL-ov reporter istraživao zagrebački advent, pa svjedočio zarukama rumunjskog para: 'Ha, ha, poseban trenutak'

Image
ZAPROSIO PRED KAMEROM DIREKTA /

RTL-ov reporter istraživao zagrebački advent, pa svjedočio zarukama rumunjskog para: 'Ha, ha, poseban trenutak'

"Jednostavno smo bili spali sami na sebe i jednostavno smo bili prisiljeni napraviti ovakvo nešto", kaže zakupac kućice na Stradunu Roberto Radić.

Revoltiran sinoćnjim događajem, gradonačelnik je na sastanak pozvao dvadesetak zakupaca. Tvrdi, postigli su dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi angažirati DJ-a, da ćemo mi pojačati broj zvučnika i da ćemo mi puštati glazbu i to će funkcionirati na takav način. Nema samoorganiziranosti“, zaključak je gradonačelnika Mate Frankovića.

Ugostitelji se nadaju da će tako doista i biti jer dosadašnja organizacija nije polučila dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"15 godišnjih pjesama i 35 nekakvog domaćeg pop rocka što je za naš pojam bilo vrlo malo i jednolično i jednostavno ni gosti na kućicama nisu bili zadovoljni“, objasnio je zakupac kućice na Gundulićevoj poljani, Niko Grljević.

Na radost zakupaca, dio je dobio suncobrane kako bi gosti stizali i po kiši, a oni na Stradunu dobit će još stolova. Nadaju se kako ovo neće biti samo prazna obećanja gradonačelnika koji za sada nosi naziv Grinch adventa, već da će i Dubrovčani ove godine na Stradunu dobiti ono što se od zimskog festivala i očekuje, a to je - pravi blagdanski ugođaj.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo