odgoda festivala /

Ojakče ipak nisu nepoželjne? 'Branitelji ne bi prosvjedovali da se pozovu skupine iz Hrvatske i BiH'

Branitelji pak kažu je Festival sam po sebi provokacija jer se na njega pozivaju samo ojkači iz susjednih zemalja, a ne iz Hrvatske

25.8.2018.
19:13
VOYO logo

Ojkača samo za kameru RTL-a, ne i za sve građane Petrinje. 3. Festival ojkače koji se upravo trebao održavati odgođen je nakon što je, zbog pritiska dijela braniteljskih udruga, većina sudionika otkazala dolazak.

"Kada su vidjeli šta se sve događa, koji su pritisci oni su se ispričali i rekli 'nemoj se Maro ljutiti, ali se ne usudimo doći jer ne želimo neugodnosti koje smo imali na prva dva festivala'", kazala je Mara Vilinus, predsjednica Organizacijskog odbora festivala ojkače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu u kojem su i danas vidljivi ožiljci rata branitelji su kao provokaciju doživjeli organizaciju Festivala na dan kada su otkrili ploču u spomen na posjet Franje Tuđmana Petrinji na današnji dan '91. 

No, još veći im je problem što se na Festival, kako tvrde, ne pozivaju ojkači iz Hrvatske. Ivo Vranić iz HVIDRA-e za RTL pojašnjava da branitelji neće prosvjedovati ako bi se pozvale mješovite skupine iz Hrvatske te BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Petrinje koje smo ulovili ovog poslijepodneva kažu da bi mjesta za Festival ojkače trebalo biti. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kaže da će učiniti sve kako bi se Festival ojkače održao bez problema i ičijih prosvjeda. U iduća dva mjeseca tako bi se trebale zbližiti dvije trenutačno očito jako suprotstavljene strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo