Policija i komunalni redari, gdje ste? /

Ogorčeni roditelji mališana iz dubrovačkog vrtića: 'Sramota, muški pijanci vade onu stvar iz gaća ispred naše djece'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Kako su ispričali, tamo se gotovo svakodnevno okuplja poveća grupa muškaraca, koja kupuju pivo u obližnjem dućanu, te ga ispijaju naslonjeni na ogradu od vrtića, gdje se djeca igraju

23.3.2017.
11:32
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Više ogorčenih roditelja javilo se u redakciju Dubrovačkog dnevnika kako bi se požalili na stanje koje svakodnevno proživljavaju ispred dječjeg vrtića Ciciban u Solinskoj ulici kada dolaze po svoje dijete.

Kako su ispričali, tamo se gotovo svakodnevno okuplja poveća grupa muškaraca, koja kupuju pivo u obližnjem dućanu, te ga ispijaju naslonjeni na ogradu od vrtića, gdje se djeca igraju, javlja Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, pošto piju pivo, često im se dođe mokriti, pa piške odmah pokraj vrtića, možda metar, dva udaljeni od djece, koja se igraju u dvorištu, posebno kada su ovako lijepi dani. Zamislite tu scenu: djeca gledaju stare pijance kako vade onu stvar i piške.

To mjesto gdje mokre puno je smeća, a slomili su i ogradu kako bi se imali gdje mokriti", javljaju ogorčeni roditelji, te dodaju da je žalosno što se njihovoj djeci u najranijem djetinjstvu daje jako loša slika odraslih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraju li djeca gledati svaki dan kako odrasle osobe ispijaju pivo? Djeca u toj dobi upijaju što odrasli rade, pa će im model pijenja alkohola biti normalan kada dođu u stariju dob", žale se roditelji.

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

(Foto: Dubrovački dnevnik)

Posebno su ogorčene majke, koje kažu da im muški pijanci često dobacuju seksističke uvrede, dok odvode svoje dijete iz vrtića. Pozivaju policiju i komunalne redare da stanu na kraj s ispijanjem alkohola ispred dječjeg vrtića.

"Sigurno ti pijanci nisu loši ljudi, vjerojatno i dio njih ima teške životne priče, ali zaista pijenje i mokrenje ispred vrtića nije nikako lijepo. Neka odu negdje drugo gdje nema djece. Ima dole ispod puta Konzum, i nikome neće smetati", kažu ogorčeni roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Dubrovniku nije zabranjeno pijenje alkohola na javnim mjestima, ali je zabranjeno opijanje na javnim mjestima, a ispred dječjeg vrtića Ciciban riječ je upravo o konstantnom opijanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo