KOMENTIRAO OPTUŽNICU ZA AGROKOR / Oglasio se i Ivica Todorić: 'Plenkovićeve udbaške metode neće uspjeti. Istina o Agrokoru neće stati!'

Bivši čelnik koncerna tvrdi da ima neoborive dokaze o kriminalu koji zorno dokumentiraju planirano otimanje privatne imovine

15.9.2020.
17:30
VOYO logo

Nakon što je u utorak na Županijski sud u Zagrebu stigla optužnica za aferu Agrokor, oglasio se i bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić.

Image
Napokon /

Optužnica u slučaju Agrokor konačno stigla na sud! Cijeli spis ima 80.000 stranica, glasnogovornik suda otkrio daljnju proceduru

Image
Napokon /

Optužnica u slučaju Agrokor konačno stigla na sud! Cijeli spis ima 80.000 stranica, glasnogovornik suda otkrio daljnju proceduru

Todorićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri i pol godine otkako je proveden zločinački plan neprijateljskog otimanja Agrokora, DORH je dana 15.09.2020. godine objavio kako je podigao optužnice protiv mene, moje obitelji i suradnika.
Vjerujem da je velikoj većini građana jasno da je DORH samo tehnički poslužio za podizanje ove optužnice koja će ostati povijesna sramota pravosuđu RH, te da ona nije ništa drugo nego politički akt premijera RH A. Plenkovića, kojim se pokušava prikriti najveća korupcijska afera u povijesti JI Europe i šire. 

Danas postoji osnovana sumnja temeljena na tisućama stranica dokazne dokumentacije o tome da je Grupa BORG, koju je vaninstitucionalno osnovao i njom upravljao premijer RH Plenković uz pomoć ruskih investitora, interesnih skupina i savjetnika, isplanirala i provela zločinački plan neprijateljskog otimanja privatne imovine u kompaniji Agrokor, s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi brojene u milijardama kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog potrebe da se pokuša prikriti nezapamćena pljačka, Plenković pokušava usmjeriti krivnju koristeći državne institucije, te udbaškim metodama izmišlja i montira optužbe meni i mojim suradnicima.

Želim napomenuti da je realizaciju plana Plenkovićeve zločinačke grupe pratio čitav niz kriminalnih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalih, ilegalni dokument koji je omogućio kriminal epskih razmjera jest Lex Agrokor, zakon bez presedana kojeg je privatno sastavila grupa BORG.

Za izglasavane tog zakona Plenković koristi svoj politički i državnički utjecaj te ga lažima i obanama uspjeva "progurati" na izglasavanju  u Vladi RH i Saboru RH. Taj Zakon poslužio je između ostalog za instaliranje grupe BORG na upravljačke pozicije u Agrokoru, koja onda angažira stotine savjetnika, revizora, s ciljem pljačke ali i pronalaska neke osnove koja će poslužiti za optužnicu protiv mene i mojih suradnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stotine osoba 3 (tri) godine ne uspijevaju utvrditi, pronaći bilo kakve kriminalne radnje, Plenkovićeva zločinačka grupa kreće konstruirati monstruozne laži koje su ispisane u ovoj optužnici.

Napominjem da su radnje Andreja Plenkovića i njegovih ruskih i ostalih interesnih skupina protivne nacionalnim interesima i nanose nesagledive štetne posljedice građanima Republike Hrvatske!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani građani, 
ova je optužnica jedan od najcrnjih dokumenata pravnog sustava RH. Ona najjasnije dosad dokazuje da osobe na vlasti rade u vlastitom interesu i interesu skupina koje njima upravljaju, nepoštujući zakone ove zemlje. 

Ne, nije istina da je Agrokoru od strane moje uprave napravljena bilo kakva šteta kako stoji u Plenkovićevoj optužnici, već je upravo suprotno! 
Moja obitelj i ja smo svu svoju osobnu imovinu dali Agrokoru kako bi poduprli i akcelerirali njegov rast i razvoj, a radi čega je Grupa Agrokor postala najkonkurentnija i najveća kompanija u ovome dijelu EU. Želim još jednom napomenuti da su u kompaniji Agrokor u 2016. godini poslovni i financijski due diligence sproveli najbolji timovi najvećih financijskih institucija svijeta sa zaključcima o kvaliteti, snazi i vrijednosti kompanije, koji su nas uostalom i uputili na Londonsku burzu među svjetsku poslovnu elitu.
Iskreno želim kazati da sam tim postignućem ostvario svoj životni cilj, u Hrvatskoj iz pepela izgradio kompaniju svjetske razine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zločinci su me zbog vlastitih materijalnih i strateških interesa zaustavili u nadogradnji, modernizaciji i dodatnom uzdizanju regionalne industrije s Hrvatskom na čelu.

Trideset godina sam stvarao i razvijao Agrokor, a posljednje tri i pol ugradio sam u rasvjetljavanje istine o aferi Agrokor. Danas imam neoborive dokaze o kriminalnu koji zorno dokumentiraju planirano otimanje privatne imovine u 21. stoljeću. Budite sigurni da će odgovorni za ova zlodjela svi do zadnjega biti privedeni pravdi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina o Agrokoru neće stati", napisao je Todorić.

Istraga pokrenuta još u studenome 2017.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv Ivice Todorića i 14 njegovih najbližih suradnika zbog afere Agrokor u kojoj je ta tvrtka navodno oštećena za čak 1,2 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Istraga u slučaju Agrokor je trebala biti dovršena do 20. svibnja 2019. godine, ali je rok dovršetka produžen zbog složenosti istrage te je dovršena 17. srpnja ove godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo