GRABAR KITAROVIĆ ODGOVORILA / 'Najkonkretniji je prijedlog za izlazak iz krize - ostavka Milanovića'

23.2.2015.
15:37
VOYO logo

Iz Ureda predsjednice navode da je Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak, 19. veljača nazvala premijera Zorana Milanovića , ponudivši mu suradnju te mu je tom prigodom, kažu, najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

U priopćenju pristiglom iz Ureda predsjednice, navodi se da je Grabar Kitarović tijekom razgovora Milanoviću predložila da timovi s Pantovčaka i Banskih dvora utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas nije stigla potvrda od premijera je li prijedlog predsjednice prihvaćen.

"Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH", navodi se u priopćenju koji potpisuje glasnogovornik predsjednice Luka Đurić.

Pantovčak podsjeća- rješenje za krizu treba tražiti Vlada

Ukoliko premijer ne uvaži konkretan prijedlog, predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH, podsjećaju na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu, Grabar Kitarović poručuje da će ga sa zadovoljstvom prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo