NIŠTA OD PREOKRETA? / Odvjetnik jedne od optuženih u megapljački Ine: 'Nije točno da je sve priznala, nikakvu korist ona nije pribavila'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ona je samo zaračunavala manipulativne troškove; ne znam je li ona znala što se zapravo iza brda valja', kaže odvjetnik Marije Rakitić, a na pitanje je li upozoravala na nepravilnosti odgovara da je njen jedini interes bila opskrba dotadašnjih korisnika. 'Ali dopuštam da mnoge stvari i ne znam'

30.8.2022.
9:41
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iako su procurile neslužbene informacije kako je predsjednica uprave Plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić, jedna od ključnih osoba u velikoj plinskoj pljački u Ini, priznala krivnju i nagodila se s USKOK-om te bi zbog toga mogla uskoro i izaći na slobodu, njen odvjetnik Petar Pavković, rekao je u Novom danu N1 televizije da nije točno kako je njegova klijentica sve priznala. 

Image
VELIKA PLJAČKA INE /

Jedna od ključnih osoba priznala krivnju? A povukla je i potez zbog kojeg bi uskoro mogla izaći iz Remetinca

Image
VELIKA PLJAČKA INE /

Jedna od ključnih osoba priznala krivnju? A povukla je i potez zbog kojeg bi uskoro mogla izaći iz Remetinca

'Rakitić je poznavala samo jednu od tih osoba'

"Prije nego što odgovorim, htio bih reći kako sam kao njen branitelj u položaju da s jedne strane bih želio zadovoljiti interes javnosti i interes koji branim i njena prava da se brani kako smatra da je najpovoljnije. Ograničit ću se kod odgovora. Nije točno da je Marija Ratkić priznala za što se tereti, to je netočno. Terete je da je pomogla glavnim sudionicima, a ja postavljam pitanje – ako nekome pomažete, valjda biste morali znati da to hoću i da pristajem na to. Marija Ratkić je poznavala i poznaje samo jednu od tih osoba, a to je osoba iz Ine, Damir Škugor. Netočno je da bi ona sudjelovala u ovoj navodnoj zločinačkoj organizaciji radi pribavljanja imovinske koristi", rekao je Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je već na ispitivanju u USKOK-u iznosila podatke o svojoj imovini i dala relevantne isprave. Nikakvu imovinsku korist ona nije pribavila. To se može vidjeti iz onoga što su USKOK i DORH izložili," kaže Pavković. "Ona je pod uvjetima pod kojima je kupila taj plin, ga je i prodala, zaračunavajući samo manipulativne troškove. Ne znam je li ona znala što se zapravo iza brda valja", kaže odvjetnik. 

'Nemam informacija da joj je itko diktirao'

"Na pitanje je li to što je prodavala plin od Ine, bila izravna naredba, Pavković je rekao kako nema informaciju da bi joj netko diktirao kako će poslovati. "Podatak da je Škugor utjecao ne mogu potvrditi. Ona je imala primarni interes da opskrbljuje dosadašnje korisnike i nikakav drugi, ovisila je o Ini", kaže, a na na pitanje je li ikoga prije upozorila na stanje u kompaniji Plinara istočne Slavonije, kaže kako nema tu informaciju da bi ona upozorila. "Dopuštam da mnoge stvari i ne znam s obzirom na stanje istraživanja. Hoće li se o tome nešto pojaviti, ne znam", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo