jasno i glasno /

Odvjetnik HDZ-a: 'Osobe koje treba pitati gdje je spis o slučaju Brkić su Željka Pokupec i Mladen Bajić'

'Taj spis je bio pod direktnom kontrolom gospođe Pokupec. Bio je u njenom uredu i ona ništa nije radila bez glavnog državnog odvjetnika', kaže Terešak za RTL

5.10.2018.
19:02
VOYO logo

O izgubljenom spisu u slučaju Milijana Brkića razgovarali smo s odvjetnikom Vladimirom Terešakom koji je nekada bio općinski i državni odvjetnik, a sada je pravni zastupnik HDZ-a.

Je li normalno da nestane jedan spis?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije normalno, ali je moguće da se dogodi. Spis je moguće rekonstruirati.

Tko bi po vama mogao biti odgovaran?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo se selilo tijekom ove, odnosno prošle godine. Ovo se događalo 2011. godine To je vrijeme kada je je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić želio promovirati aktualnog državnmog odvjetnika i na njegovo mjesto staviti Željku Pokupec, dakle na mjesto općinske državne odvjetnice u Zagrebu

Je li se to vama ikada dogodilo?

Meni nije. Ali taj spis je bio pod direktnom kontrolom gospođe Pokupec. Bio je u njenom uredu i ona ništa nije radila bez glavnog državnog odvjetnika. Oni su tada preskakali Jelenića. Osobe koje treba pitati gdje je spis su Željka Pokupec i Mladen Bajić.

Hoće li Brkić politički preživjeti ovaj slučaj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam pravni zastupnik HDZ-a. dakle odvjetnik sam HDZ-a. Politikom se ne bavim, o tome će svoje reći Predsjedništvo HDZ-a, stranka i predsjednik stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo