ODNOS PREMIJERA I PREDSJEDNICE NE STETI VANJSKOJ POLITICI / 'To su male nesuglasice'

1.5.2015.
16:07
VOYO logo

"Postoji jasno razgranicenje ovlasti. Vlada ima operativnu zadacu i izvrsna je vlast, a sto se tice vanjske politike, tu su vlada i predsjednica sukreatori i temeljne odrednice hrvatske vanjske politike kreiraju se zajednicki. Na toj razini zasad nismo imali nikakvih razmimoilazenja", odgovorila je Pusic na pitanje novinara hoce li se nesuglasice izmedu hrvatskog premijera Zorana Milanovica i predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic odraziti na nasu vanjsku politiku.

Nesuglasice na nizim razinama

Pusic je naglasila da je predsjednica Grabar Kitarovic, bas kao i Vlada u protekle 3,5 godine, prepoznala vaznost i odgovornost Hrvatske za regiju, o cemu govori i to sto je njezin prvi posjet bio u BiH, zatim vaznost koju Hrvatska pridaje Europskoj uniji i sudjelovanju u kreiranju europskih politika te vaznost kljucnih saveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim, barem za sada, da bi tu bilo poteskoca jer je vecina nesuglasica i sukoba na nekim nizim razinama, a ne na postavljanju temeljnih okvira i ciljeva vanjske politike", rekla je Pusic te dodala kako "malo dinamike" za politicare nije uvijek ugodno, ali je za gradane sigurno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike