bitka za iblerov trg /

Odlučujući dani za SDP: službena kampanja počela međusobnim optužbama. Tko igra prljavo, a tko se ne želi sučeliti?

Orsat Miljenić: 'Žao mi je što je Bernardić započeo kampanju iznošenjem laži'

5.11.2016.
18:56
VOYO logo

Osam kandidata 19. studenog borit će se za mjesto predsjednika SDP-a. Glavni Odbor danas je utvrdio liste a stranačka izborna komisija potvrdila njihovu valjanost. Čini se da bi borba za nasljednika Zorana Milanovića mogla biti žestoka jer su optužbe za vođenje prljave kampanje već počele.

Tko će nakon Zorana Milanovića biti novi vladar Iblerovog trga? U finiš, sa nadom da će to biti upravo oni, ulazi službeno 8 kandidata. Najviše potpisa u stranku je donio Davor Bernardić koji smatra da stožer Orsata Miljanića protiv njega igra prljavu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da se protiv mene vodi jedna prljava kampanja. Prljava kampanja koja ne šteti meni šteti SDP-u", kazao je Bernardić.

Na koji stožer mislite?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isti onaj koji tjedan dana priča priči oko potpisa", tvrdi.

Mislite na stožer Miljenića?

"U pravu ste", jasno će.

Bernardić tvrdi da je brisanje 170 članova iz sisačkog ogranka zbog neplaćanja članarine manipulacija pred izbore. Bernardić je pak odbio poziv RTL-a da se danas u studiu  uživo sučeli sa Miljenićem jer kaže da želi polimizirati sa svim kandidatima. Jedan od njih je i Gordana Sobol koja također ima svoje mišljenje o razini dosadašnjeg vođenja kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću vam samo reći nitko tu baš nije nevin", kaže Sobol.

Izborna komisija pregledala je sve potpise i eliminirala one nevažeće. Svaki je kandidat morao imati više od 1000 ispravnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negdje nije upisan broj članske iskaznice negdje nije pravovaljan formular gdje je to napravljeno, ali tu se ne odstupa kod niejdnog kandidata bitno", istaknuo je Vedran Lendić, predsjednik Središnje izborne komisije SDP-a.

Lendić kaže da kod onih koji su imali više potpisa ima i više nevažećih. Treći kandidat, kojeg mnogi također smatraju jednim od favorita - Ranko Ostojić, danas se nije pojavio pred kamerama. No zato je bivši ministar branitelja Fred Matić bio odlično raspoložen. 19. studenog za mjesto novog šefa SDP-a borit će se Davor Bernardić, Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Gordana Sobol, Tonino Picula, Karolina Leaković, Domagoj Hajduković i Vesna Škulić.

Miljenić: 'Žao mi je što je Bernardić započeo kampanju iznošenjem laži'

"Žao mi je što je kolega Bernardić službenu kampanju za predsjednika SDP-a počeo iznošenjem laži. Ako mi je imao što za reći, mogao je i trebao reći mi danas na sjednici Glavnog odbora, gdje smo se vidjeli i razgovarali. Razumijem da je Davor pod stresom, ali to nije opravdanje za takve postupke. Očekujem da u nastavku kampanje neće biti takvih izjava", poručuje Miljenić. (Ivan Klarić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike