BANDIĆ, BRUNA ESIH I HDZ POSTIGLI DOGOVOR: / Hasanbegović objasnio što je dobila njegova stranka

Image
Foto: PIXELL
7.7.2017.
12:45
PIXELL
VOYO logo

Današnje potpisivanje sporazuma tijekom jutra je odgođeno, te je objavljeno kako će se ono dogoditi u ponedjeljak. Premda se razloge odgode zasad nije moglo doznati, pretpostavlja se da je problem nastao u 26 potpisa izabranih gradskih zastupnika koji su potrebni za promjenu imena Trga maršala Tita.

Image
PREGOVORI SU ZAPOČELI: /

Bandić će s HDZ-om i strankom Brune Esih formirati većinu u Skupštini

Image
PREGOVORI SU ZAPOČELI: /

Bandić će s HDZ-om i strankom Brune Esih formirati većinu u Skupštini

Zlatko Hasanbegović pojasnio je novinarima kako se u samom sporazmu govori o načinu raspodjele odbora u Gradskoj skupštini i časničkih dužnosti već se navode konkretni elementi programske suradnje vezano uz određene ključne gradske projekte o kojima odlučuje Gradska skupština, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sastava odbora, kazao je da je tu načelno dogovoreno koji klubovi imaju predsjednička mjesta, a sastav će se odrediti do ponedjeljka. Potvrdio je i da će njegovoj stranci pripasti Odbor za imenovanje ulica i trgova, ali će u ponedjeljak o tome odlučiti Skupština.

'Ovaj sporazum sadrži samo ono što je u nadležnosti Gradske skupštine, izvan toga područja nismo ulazili jer kao što je poznato sve ostale dužnosti se prema postojećem zakonu dodjeljuju po različitim procedurama putem javnog natječaja', odgovorio je Hasanbegović na pitanje planira li u Gradu provoditi politiku za koju se zalagao dok je bio HDZ-ov ministar kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je kazao i kako su u razgovorima sudjelovali predsjednici klubova zastupnika u Gradskoj skupštini.

Mijenja se ime Trga maršala Tita

Izabrana gradska zastupnica Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet sporazuma da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita. Danas je pak izjavila da je postignut dogovor za Skupštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u su i nakon jučerašnje sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini potkraj prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je u zagrebačkom HDZ-u rečeno da do potpisivanja sporazuma koji je trebao biti potpisan danas, moraju još proći određeni detalji koji će biti točka na "i" sigurnoj većini u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Gradski odbor HDZ-a Zagreba odlučio je da će Andriju Mikulića predložiti za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine. Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine obnašao je i u prošlom skupštinskom sazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu odluku gradskog HDZ-a Mikulić nije htio komentirati, već je kratko poručio: "Samo polako, valja pričekati konačno potpisivanje sporazuma i konstituirajuću sjednicu, a nakon toga ćemo više o svemu."

Izbor predsjednika Gradske skupštine

Hoće li Andrija Mikulić biti predsjednik Gradske skupštine odlučit će izabrani gradski zastupnici na konstituirajućoj sjednici koju je ministar uprave Lovro Kuščević sazvao za ponedjeljak, 10. srpnja u 10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama Gradske skupštine objavljen je i dnevni red prve sjednice zagrebačke Gradske skupštine koji se sastoji od četiri točke - Izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradske skupštine, odnosno utvrđivanje člana Gradske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika i svečana prisega članova Gradske skupštine. Također, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo