Dosje Luka Modrić /

Od terećenja za lažno svjedočenje do odbacivanja optužnice - kapetan hrvatske momčadi ispisao je povijest

Odveo je Hrvatsku na mjesto druge najbolje na svijetu, a sam postao najbolji nogometaš svijeta

7.10.2018.
20:04
VOYO logo

U dvije godine od posjeta USKOK-u do svjedočenja u Osijeku: Luka Modrić sve je zaboravio. U USKOK-u je detaljno govorio kako se dijelio novac sa Zdravkom Mamićem nakon transfera, da bi na sudu sve to zanijekao.

"Svi znaju da nije kriv, svi znaju da nije kriv, ali ima onih kojima bi odgovaralo da je lažno svjedočio, jer bi na temelju lažnog iskaza mene mogli konačno se riješiti", kazao je u siječnju ove godine Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za lažno svjedočenje prijeti kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Iza sebe ima već jednu plaćenu kaznu od milijun eura za utaju poreza u Španjolskoj preko Luksemburga. Prije par tjedana španjolska porezna ga je opet uhvatila. I drugi put je priznao krivnju i platit će kaznu.

Više od godinu dana od svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću - nagli preokret. Općinski kazneni suda u Zagrebu odbacio je optužnicu jer nema dokaza iako se prvotno spekuliralo da je odbačena jer treba pričekati kraj procesa protiv mamića. Odluka je otpremljena strankama, a tužitelji imaju rok od 3 dana za žalbu. Ako se odbaci - Modrić nije lagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji nogometaš svijeta

Luka Modrić. Najbolji nogometaš na svijetu. "Ovaj trofej je za sve moje suigrače iz Real Madrida, za sve moje suigrače iz reprezentacije. Za sve trenere koji su me trenirali", kazao je Modrić na dodjeli nagrade.

Rodio se u Zadru. Ime je dobio po djedu. Prvih pet godina proveo je u zaseoku Modrići kraj Obrovca. Nekad izbjeglica, danas zvijezda svjetskog nogometa. Od Dinama, preko Engleske do kraljevskog Reala.

"Ne samo što je imao talent, nego je volio trenirati i raditi. Tako da mu nije bilo teško doći na trening ni kad su padale granate, jer mi smo trenirali pod granatama, pa kad padne, onda pobjegnemo u zaklon", kazao je krajem rujna trener Miodrag Paunović.

20-godišnji Luka Modrić koji zadovoljan potpisuje ugovor s Dinamom s kojim je osvojio tri naslova prvaka, upisao 94 nastupa, zabio 27 golova. Dinamo je obilježio njegov put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2015. godine na pitanje novinara što bi bio da nije nogometaš, Modrić odgovara: "Pa ne znam, nisam baš previše razmišljao o tome. Po struci sam ugostitelj. Onda vjerojatno konobar. Hvala Bogu da sam se opredijelio za nogomet."

Itekako se opredijelio za nogomet. Zbog izjave da se ne sjeća u Rusiju je otišao bez velike naklonjenosti navijača, a vratio se kao pobjednik. Ostao je bez glasa, ostao je i bez optužnice za lažno svjedočenje. Odluka nije pravomoćna, ali od optužnice do odbacivanja - Luka Modrić ispisao je Hrvatsku povijest. Druga najbolja momčad svijeta, njemu Zlatna lopta i velika titula - najboljeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo