Ukoliko odbiju cjepivo... /

Od sutra će se na Velesajmu cijepiti mlađi i zdraviji: 'Kronični bolesnici su i dalje prioritet'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Oni stariji koji nemaju za prijevoz do Velesajma ili ne mogu doći do tamo, mogu se cijepiti kod svog liječnika opće prakse

12.4.2021.
11:11
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Ukoliko nema zainteresiranih kroničnih bolesnika i onih starijih od 65, počet će se na zagrebačkom Velesajmu cijepiti oni zdravi i mlađi.

Image
Jednokratna pomoć /

VIDEO Plenković nakon sastanka s umirovljenicima otkrio koliko će iznositi Covid dodatak

Image
Jednokratna pomoć /

VIDEO Plenković nakon sastanka s umirovljenicima otkrio koliko će iznositi Covid dodatak

"Ako je liječnik 'ispucao' sve starije, i nema ih, odnosno ne žele se cijepiti, preko platforme za cijepljenje poziva i mlađe", kaže ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr Andrija Štampar", Zvonimir Šostar za 24sata. Cijepi se AstraZenecinim cjepivom, kojeg je, napomnje, dosta potrošeno, u ovome trenutku nema točnih podataka koliko. Ipak, prioritet i dalje imaju kronični bolesnici i stariji od 65 godina, ali ako takvih zainteresiranih više nema, zovu se i mlađi na cijepljenje, i oni zdravi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici koji mogu i žele, kaže, ovaj će tjedan prvom dozom moći cijepiti svoje pacijente kojima je problem otići na Velesajam. U pitanju su stariji ljudi, napominje Šostar, kojima je teško daleko putovati javnim prijevozom, odnosno ne žele ulaziti u javni prijevoz, ili za to nemaju niti novaca. Novost je da će takvima cjepivo dati liječnici obiteljske medicine.  Otkad je organizirano cijepljenje na Velesajmu, obiteljski liječnici više ne cijepe, no ovaj tjedan će, u ovakvim slučajevima, to činiti. 

"Ovaj tjedan masovni punkt na Velesajmu počinje raditi punim kapacitetom. Kako je riječ o velikom "pogonu" paviljona broj šest, koji u dvije smjene može primiti do 5000 građana, a obiteljski su liječnici registrirali otkazivanja u prioritetnim narudžbama za sutra,  utorak, pozvana je i mlađa populacija preko platforme cijepise.zdravlje.hr", potvrdio je ministar Vili Beroš za 24sata. Tako će se u potpunosti, dodaje, popuniti kapacitet masovnog punkta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Isključivi razlog pozivanja mlađih građana je otkazivanje termina od strane starijih zbog nepovjerenja u AstraZenecu. Pozivi za srijedu 14. travnja slijedit će isti princip, odnosno slat će se danas tijekom dana starijima od 65 i kronično oboljelima, te u slučaju otkazivanja će se slobodne termine prepuštati ostalima koji su spremni odazvati se pozivu na cijepljenje", dodao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo