STRAH OD TERORIZMA / Od ponoći na snagu stupaju mjere na granici sa Slovenijom. Iz MUP-a upozorili: 'Slušajte upute policije'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Podsjetimo, prema Zakonu o Schengenu te mjere mogu se produljiti do dva mjeseca.

20.10.2023.
17:14
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Slovenija od ponoći ponovno spušta rampu na granici zbog straha od terorizma. Kako javlja Danas.hr, mjere prema Hrvatskoj i Mađarskoj trajat će 10 dana, a voditelj Operativnog sektora slovenske granične policije Robert More objasnio je kako će prelazak preko granice idućih dana izgledati.

Čak 500 do 600 policajaca radit će na kontroli unutarnje granice, a očekuju se i veće gužve na važnijim prijelazima. Selektivno će provjeravati putnike i vozila na granici, a po dojavama vršit će detaljnije provjere putnika, vozila i dokumenata. Podsjetimo, prema Zakonu o Schengenu te mjere mogu se produljiti do dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUSJEDI SE OGLASILI /

Slovenski ministar o graničnim kontrolama: 'Ne uvodimo ih zbog migranata. Istina je da Schengen trenutačno ne funkcionira'

Image
SUSJEDI SE OGLASILI /

Slovenski ministar o graničnim kontrolama: 'Ne uvodimo ih zbog migranata. Istina je da Schengen trenutačno ne funkcionira'

Osim 12 graničnih prijelaza za međunarodni cestovni putnički i teretni promet na granici s Hrvatskom i dva na granici s Mađarskom, kazali su iz slovenskog MUP-a, osobe koje imaju pravo na slobodno kretanje prema zakonima EU granicu će moći prijeći na još 18 graničnih prijelaza. U tu skupinu pripadaju državljani EU-a, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Švicarske i članovi njihovih obitelji, bez obzira na državljanstvo.

Slovenci su upozorili putnike da se moraju pridržavati pravila, slušati upute policije i podvrgnuti se graničnoj kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Privremeno ponovno uvođenje nadzora na granici će se provoditi koordinirano i u suradnji s policijama Italije, Hrvatske i Mađarske", piše u priopćenju slovenskog MUP-a.

Popis graničnih prijelaza za izlazak iz države

Granični prijelazi s Hrvatskom koji će služiti za međunarodni cestovni i teretni promet svima koji ispunjavaju uvjete: Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zavrč i Petišovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijelazi za međunarodni željeznički promet: Rakitovec, Ilirska Bistrica, Metlika, Dobova, Rogatec, Središče ob Dravi i Lendava.

Granični prijelazi za međunarodni cestovni i teretni promet za one koji to pravo imaju po zakonima EU: Podgorje, Babno polje, Vinica, Slovenska vas, Rigonce, Orešje, Bistrica ob Sotli, Imeno, Rogatec, Ormož, Središče ob Dravi, Gibina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Strah i panika od terorizma. Krive se migranti! No, pravu opasnost predstavljaju teroristi rođeni i odrasli u Europi

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike